Salangen-Nyheter

Politisk rådgiver på besøk, med skryt:

- Se disse ressursene!

Martin Henriksen fikk en rundtur i mediehusets lokaler, og fikk en innføring i hva studioet brukes til. FOTO: TINA HANSEN

SJØVEGAN: Etter en dag i Lavangen og Salangen på bedriftsbesøk så kom også politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet, Martin Henriksen, på besøk til nettavisen og møtte eier Jon Henrik Larsen og kollega Are Apeland. Henriksen satt igjen med gode inntrykk etter bedriftsbesøkene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Martin Henriksen hadde besøkt Lavangen Elektro og Astafjord Vekst torsdag 08. november, og var tydelig imponert over hva han hadde sett så langt.

Daniel Helgesen som er daglig leder på Lavangen Elektro, hadde ett latterfylt møte med Martin Henriksen.

De får det til!

- Alle 5 på Lavangen Elektro har, eller skal ha, barn og det er så artig at de har fått til driften så godt, sier Henriksen. Og det var også mange lovord til Astafjord Vekst: - De er veldig viktig for regionen, og gir muligheter for meningsfylte aktiviteter for folk. Det vi ser på nå er at det er viktig å huske at slike tilbud er annerledes enn i byene når vi lager politikk og lover rundt det, sier den politiske rådgiveren.

Etter bedriftsbesøk i Lavangen og Salangen besøkte Martin Henriksen NAV Salangen, og fikk prate med Arild Bratsberg og Ellen Nilsen.

Ser veldig bra ut

Salangen-Nyheter har selv to VTA-plasser (VTA - varig tilrettelagt arbeid), og Henriksen ser verdien i at det også går an å jobbe utenfor vekstbedrifter. - Det er veldig bra at noen får jobbet i en meningsfull virksomhet, og jeg mener at alle har noe å bidra med. Det gjelder å se på folk som en ressurs! Og det gjør dere her, smiler han. I forbindelse med VTA-plasser så minnet Martin Henriksen også om at det er budsjettert med 100 nye slike plasser tli neste år, noe som er utelukkende positivt. - Det er nok godt for de fleste å ha en jobb å gå til, avslutter Henriksen.