Salangen-Nyheter

Besøk av Norsk-Kinesisk reiselivselskap:

Ser muligheter i Salangen

Eier og daglig leder for Nscla-Explorer AS, Chujiao Eriksen sammen med Arbiota-gründer Hans Christian Gjøvik. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Fredag fikk Salangen besøk av Chujiao Eriksen som fikk bli bedre kjent med turistmulighetene i Salangen. Hun er opprinnelig fra Kina men har de siste ti årene bodd og jobbet i Narvik hvor hun nå eier og driver sitt eget reiselivselskap.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

På fredag hadde Salangen besøk av eier og daglig leder for Nscla-Explorer AS, Chujiao Eriksen som ønsket å bli bedre kjent med kommunen. Her fikk hun blant annet møte bedrifter som Arbiota, Arctic Freedom, Garsnes-brygger, Elvelund i tillegg til representater fra kommunen, her blant andre ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo og kultursjef Kurt Jan Kvernmo. Det er Hans Christian Gjøvik, gründeren bak Arbiota som har hatt styringen for dette besøket, han forteller at formålet med denne dagen var å gi Eriksen et fullverdig inntrykk av hva Salangen har å tilby, slik at de inntrykkene hun reiser hjem med kan gi grunnlag til fermtidige samarbeid, både innen turisme og utvekslingsstudenter.

Arctic Freedom, her representert med Barbro Jøtulhaug sammen med skoleelever som Chujiao ble kjent med under Salangen-besøket på fredag: FOTO: ALEKSANDER WALØR

Fått mange gode inntrykk

Chujiao selv var svært fornøyd med besøket og forteller at Salangen er et veldig fint sted og at salangsværingene virker å være varme og flotte mennesker. Selv om turen ikke var ment til å føre til noe konkret, så har hun mange gode inntrykk som hun vil ta med seg videre. – Salangen er en kommune som er godt egnet for turister og de har veldig mange spennende aktiviteter. Arctic Freedom var et veldig interessant konsept som egner seg svært godt i en plass som Salangen, forteller eier og daglig leder for Nscla-Explorer AS, Chujiao Eriksen til nettavisen.