Salangen-Nyheter

Feirer 10 år som språkforvaltningskommune:

– Er et allsidig program

Flaggene vaier godt i vinden i Lavangen kommune. Det samiske og det norske om hverandre. Nå skal kommunen feire sin tilstedeværelse som samisk språkforvaltningskommune igjennom 10 år. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Ástávuona giellagoathie og Lavangen kommune feirer sitt 10 år som samisk språkforvaltningskommune. Det vil være jubileumsmarkering over to dager, samt gratis konsert på Fjellkysten gjestehus.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

6. november i år feirer Ástávuona giellagoathie og Lavangen kommune 10 år som samisk språkforvaltningskommune. I den forbindelse vil det være jubileumsmarkering med inviterte gjester, i tillegg til en helt gratis konsert med Arvvas på Fjellkysten Gjestehus kl. 20.00. Selve jubileet skal i hovedsak feires onsdag 6. november hele dagen, mens påfølgende dag blir det arrangert både workshop og flere innlegg med blant annet Jane Juuso ved Isak Saba Senter om det å ta språket tilbake og viktigheten med språkssentere.

Ordfører i Lavangen kommune, Hege Myrseth Rollmoen er glad for at jubileet feires med stor oppmerksomhet. FOTO: ALEKSANDER WALØR 

Allsidig

Hege Myrseth Rollmoen, ordfører i Lavangen kommune er veldig glad for at jubileet kan feires med den oppmerksomheten som ligger i vente, og skryter av det planlagte programmet. – Jeg synes det er veldig bra at vi får til et sånt arrangement. Det er allsidig og har et godt innhold, sktryter Rollmoen og ønsker å minne folk på gratiskonserten med Arvvas på Fjellkysten gjesthus. – Jeg har allerede hørt litt på han i forveien, og jeg trur det blir en veldig flott markering, sier Rollmoen.