Salangen-Nyheter

15 nye livbøyer til Salangen:

Sikkerheten i fokus

De kjente livbøyene til Tryg har reddet mange menneskeliv gjennom årene. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Salangen kommune har nå fått 15 nye livbøyer fra Tryg som vil bli plassert ut på strategiske plasser rundt i kommunen i løpet av våren. Det er folkehelsekoordinator Anne Mette Brustuen (bildet) som har sendt søknad om å få nye livbøyer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Etter å ha fått forespørsel fra Tryg om nye livbøyer søkte folkehelsekoordinator Anne Mette Brustuen om å få nye livbøyer til kommunen. Nå har hun fått 15 livbøyer fra Tryg som i løpet av våren skal plasseres på strategiske plasser rundt om i kommunen hvor det ferdes mye folk. - Det er en selvfølge at vi fokuserer på sikkerhet, spesielt på områder som er mye besøkt, enten av fiskere, badegjester eller båtfolk, forteller Brustuen til nettavisen.

Femten slike vil bli plassert ut rundt i kommunen i løpet av våren. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Blir lagt ut info over hvor de blir plassert

Folkehelsekoordinatoren forteller at det blant annet blir satt opp flere i sentrum i forbindelse med alle arrangementene og aktiviteten rundt sjøen utenfor sentrums- området og campingplassen, men at det også blir satt ut på populære eller potensielt utrygge fiskeplasser og kulper i både Løksebotnvassdraget og i Salangselva samt flere områder langs sjøen. - Det vil etter hvert bli lagt ut informasjon og kart over hvor de blir plassert, forhåpentligvis blir de bare til pynt, avslutter folkehelsekoordinator Brustuen.