Salangen-Nyheter

Gikk siste turen i går ettermiddag

Siste reis for hurtigbåten

I går ble det trist slutt for hurtigbåtruten mellom Salangsverket og Harstad. Fylkespolitikerne har bestemt at ruten skal opphøre etter den 1.august i år. Dermed ble siste avgang til Harstad gjort i går ettermiddag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Havnefogd Torstein Sørensen kaster loss for hurtigbåten, for siste gang fra Salangsverket.

Siden 2005 har den hatt faste avganger fra Salangsverket. Hurtigbåten "Vågsfjord" har for mange blitt en enklere måte å komme seg til Harstad, uten å måtte kjøre selv. Men i går opphørte den muligheten. Fylkespolitikerne i Troms har bestemt at ruten skal legges ned fra 1.august 2008. Når vedtaket ble gjort tidligere i år var det en lettere forbannet ordfører i Salangen som kommenterte saken overfor nettavisen. - –Jeg synes dette er pinlig for fylket. Det er både useriøst og amatørmessig å avslutte prøveprosjektet med hurtigbåt på Salangsverket før prøveperioden løper ut. Og dette gjør man altså for å spare 185.000 kroner – et beløp som nærmest er for "peanuts" å regne, sa Ivar B. Prestbakmo

Trist dag

Det var en litt merkelig dag for kommunens oppnevnte havnefogd på Salangsverket. Torstein Sørensen har tatt i mot båten hver eneste gang den har lagt til kai på Salangsverket. - Jeg synes det er utrolig synd. Nå har vi begynt å få populæritet rundt ruta, og da skal vi legge ned. Det er helt unødvendig, konstaterer Torstein Sørensen overfor nettavisen. Ruta har blitt brukt av mange i Salangen og av folk fra nabokommunene. Personer som skulle på sykehuset, i bryllup, i møte eller på handletur i Harstad har benyttet båten flittig.

På bildet:

Kaptein Harald Weines på M/S "Vågsfjord" takker Torstein Sørensen for all hjelp igjennom årene.

Vært en utrolig god person

- Ja, da får vi takke så mye for samarbeidet vi har hatt igjennom disse årene, sa kaptein Harald Weines på M/S "Vågsfjord" i det han tok et godt tak i hånda til Torstein Sørensen. - Det er utrolig godt for oss som jobber på båten, og vite at Torsten har vært på kaia i alle disse årene når båten har ankommet, sier Weines. Han skryter uhemmet av Salangens egen havnefogd. - Jeg håper og tror at vi sees snart igjen når ruten blir satt i gang igjen, sa en optimistisk Torstein Sørensen til kapteinen.

Alle foto: Jon Henrik Larsen

ANNONSE
Annonse