Salangen-Nyheter

Dagen er her for sportsfiskerne:

- Skitt fiske til alle!

Tor-Arne Chruickshank er klar for en ny fiskesesong i Salangselva. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: I dag 1. juli starter fiskesesongen i Salangselva og campingplasseier Tor-Arne Chruickshank har store forventninger til årets sesong.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fiskesesongen er bare noen timer unna. Forberedelsene har lenge pågått ved Elvelund Camping i Salangen. Innehaver Tor-Arne Chruickshank har store forventninger til årets sesong. – Det var rekord i 2012, i med 3,5 tonn med sjøøret. I 2013 ble fisket 1,8 tonn sjøørret og 600 kilo med sjørøye i Salangselva, og elva er regnet som den 3. beste fiskeelva i Troms, sier Tor-Arne fornøyd.

Store forventninger

– Det er observert noe fisk i elva, men mye i havet, så vi håper på en god sesong, sier Tor-Arne og smiler. Fiskekortblokker er allerede gjort klare, siden fisket startet i Løksebotnvassdraget i går mandag. I løpet av året er det også kommet opp en ny gapahuk i Elvelund. Nå er det totalt 10 gapahuker langs Salangselva.

Mer fiskekort

Fiskekort for Salangselva og Løksebotnvassdraget selges fra Elvelund Camping. - I år er det prisstigning i fiskekortprisen i Salangselva. Vi går opp til kr. 150,- per. døgn. Kvota er i år på sjørøye øket fra 2 stykk til 3 stykk pr. døgn. Og på sjøøret er det lov å fange totalt 5 pr. døgn, sier Tor-Arne Chruickshank fornøyd. Han legger til at han også i år vil selge kort for området rundt Kistefossen. - Vi selger totalt 19 kort pr. døgn i det området. Der hadde grunneierne kortsalget før, men nå har vi det. I dag klokken 17.00 går startskuddet for kortsalg her hos oss for fiske i Salangselva. Det kommer til å bli mye folk!, sier en spent Tor-Arne.

Hva med været?

Tor-Arne vet ikke helt om han skal håpe på sol eller regnvær fremover. – Regner det blir det fint vær for fiske, men vi får kanskje håpe på mer sol og litt mindre fisk, sier han og ler. Det er mye snø i fjellet enda, og det gjør også at det er god vannføring i elva dette året. I begge tilfeller kan en jo regne med mye aktivitet på campingplassen den kommende tiden. Tor-Arne har store forventninger til årets sesong og gleder seg til sesongstart som starter klokken 18.00 i dag med pyrosalutt fra han "Odda".