Salangen-Nyheter

Lokale SV-representanter

- Skuffet over Ap og Sp

Eli Johannessen sitter for SV i kommunestyret i Salangen er også skuffet over at SV ikke blir en del av den fremtidige regjeringen. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Onsdag denne uken ble det kjent at Sosialistisk Venstreparti (SV) gikk ut av sonderingene om en rødgrønn trepartiregjering sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Dette bekreftet SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Vi er svært skuffet over at det ikke er grunnlag for en rødgrønn regjering i denne omgang. Siden valget har vi jobbet hardt for en regjering som reduserer forskjellene og tar kraftfulle grep mot klima- og naturkrisa, sa Audun Lysbakken.

Lokal skuffelse 

Rundt om i SV i Norge har skuffelsen vært stor for at partiet ikke gikk inn i regjeringssonderingene. I Salangen hadde SV-representantene håpet på forandring. Det forteller SV-medlem Svein Magne Forsgren til nettavisen.

- Jeg er skuffet over at Ap og Sp har valgt bort det rødgrønne prosjektet, skuffet på vegne av alle som hadde håpet på skikkelig forandring. For oss er det dermed åpenbart at SVs kamp for rettferdighet og miljø har større muligheter ved å bruke vår rolle på Stortinget. Ap og Sp har valgt bort det rødgrønne prosjektet, sier Svein-Magne til nettavisen.

Også kommunestyrerepresentant for SV i Salangen, Eli Johannessen har tydelige meninger at partiet ikke blir et regjeringsparti.

- At regjeringsforhandlingene sprakk, tilkjennegir bare nok en gang at det er et stort sprik når det gjelder klima mellom SV på den ene siden og SP og AP på den andre siden. Dette gjør seg også gjeldende i vår kommune, bare les saker som scooterløyper som har vært til behandling, sier Johannessen.

Salangen SV er skuffet over at partiet ikke ble med i den fremtidige rødgrønne regjeringen.

Salangen SV er skuffet over at partiet ikke ble med i den fremtidige rødgrønne regjeringen.

Tror på en mindretallsregjering

Svein- Magne Forsgren tror at Senterpartiet vil dra mer mot Høyre i regjeringsposisjon fremover.

- I Senja ser vi hva SP står for når de drar mot Høyre; økte forskjeller, mer til de rikeste, kutt i tilbud til unge og null fokus på klima og miljø. Sånn blir det nok nasjonalt også nå. Vi vil nå få en regjering som ikke vil gjøre nok for rettferdig fordeling, natur og milljø. Personlig tror jeg det ville vært klokt av AP og danne mindretallsregjering uten SP, sier Forsgren bestemt.