Salangen-Nyheter

Aktivitetsparken i Sjøvegan sentrum:

Snart åpnes anlegg

Kurt-Jan Kvernmo, kultursjef ved Salangen kulturhus, opplyser at aktivitetsanlegg i Sjøvegan sentrum snart åpnes. ARKIVFOTO: KNUT ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Lørdag 14. september, kl. 12:00, åpnes den fullførte aktivitetsparken i Sjøvegan sentrum, nedenfor Salangen kulturhus.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Ved åpningen blir ordfører og kultursjef til stede. Kurt-Jan Kvernmo, kultursjef ved Salangen kulturhus, forteller på telefon at det blir bruk av den nye gapahuken i aktivitetsparken for å koke kaffe, og at det er ønskelig med prat om aktivitetene og mulighetene, og å høre hva folk synes og mener om det. Samtidig kommer SIF ski og SIF friidrett til å være til stede for å skape aktivitet i de nye anleggene, og barn og unge er oppfordret til å delta.

Ikke dårlig vær, bare dårlig klær

Det er plass til 10-12 personer i gapahuken, så om det ikke blir så godt vær sier Kvernmo at folk må kle seg for å være ut. — Vi håper selvfølgelig på godt vær, legger han til. Ved åpningen stiller Salangen kommune med bålkaffe og noe å bite i, så det er håp om at det blir et hyggelig møte med aktivitet og god prat.

Tenke over livet

— Vi har brukt fire år på å få det ferdigstilt, fortsetter Kvernmo, og sier videre at aktivitetsparken er blitt til et nærfriluftslivanlegg med både gapahuk og grillplass. — Det er ikke bare for fysisk aktivitet, men også kos og psykisk velvære, slik at foreldre eller foresatte kan sitte der og tenke over livet mens unge driver aktivitet i parken, ler han.

Aktivitetsanlegget står klart til å velkomme alle som ønsker å ta det i bruk. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.

Aktivitet for alle

I en pressemelding forteller Kvernmo at aktivitesparken har blitt bygd trinnvis. På telefon senere utbroderer han og sier at det siste som er satt opp er aktivitetsanlegget. Det er det første anlegget bygd i Salangen for å drive uorganisert fysisk aktivitet, og er der for trivsel og trening, både sommer og vinter. — Skøytebanen har vært mye brukt på vinter, sier han, og på sommeren har det vært en aktivitetsbane. Det er åpent for alle, både innbyggere og besøkende, og Kvernmo mener det er kjempespennende og at de gleder seg til å få det åpnet og å se hvor mange som kommer til å bruke det.