Salangen-Nyheter

Trimmen er klar:

Snart klart for 30-trimmen

TRIM: 30-trimmen er like rundt hjørnet. FOTO: PRIVAT

TRIM: 30-trimmen er like rundt hjørnet. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Trimmen starter 1. juni og skal vare til oktober neste år. Dette er en tur for hygge og friluftsliv.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er kun få dager igjen til startskuddet for 30-trimmen går.

Nettavisen har snakket med folkehelsekoordinator i Salangen kommune Siri Bjerkan om trimmen.

- 27 av 30 turer er klar til startdatoen. Det er 15 turer i Salangen og 15 i Lavangen. Folk kan registrere seg i en app og samle poeng underveis. Hovedsaken for konseptet er å få folk ut på tur, og ikke nødvendigvis konkurransekonseptet, sier Bjerkan.

I år kan folk som ønsker å delta i 30-trimmen melde seg på gjennom appen "Trimpoeng".

- Der ligger konseptet inne. Man kan gå inn der og lage seg en bruker. Alle målene på turen har et GPS-punkt. Man følger trackeren som ligger inne i appen og kan sjekke hvor man ligger i løypa. Alt av påmelding og betaling går gjennom appen Trimpoeng. Tidligere har det vært postkasser og turbøker på hvert mål, men i starten nå vil det ikke være noen sånne for å unngå smittefaren i forbindelse med koronasituasjonen. Derfor oppfordrer vi nå alle til å bruke appen, sier Bjerkan.

30-trimmen: Siri Bjerkan er folkehelsekoordinator i Salangen kommune. Hun oppfordrer de som ønsker å delta i 30-trimmen til å laste ned appen "Trimpoeng". FOTO: PRIVAT

Det er flere idrettsforeninger og lag som er med arbeidsgruppa rundt prosjektet.

- Det kreves litt jobb for å få i gang og drive 30 trimmen gjennom hele sesongen. Vi har en arbeidsgruppe bestående av SIF Ski, SIF Trim, Øvre Salangen IL og Lavangen Fjellvandrerlag som gjør en utrolig god jobb gjennom hele sesongen. Så er det Salangen kommune ved folkehelsekoordinator som sitter med det administrative ansvaret, sier hun.

Premier vanker for de som deltar. Det blir ingen premier for de med mest poeng, men det blir dog premier for alle som når delmålet på 60 poeng.

- Det er slik at de som oppnår 60 poeng får en premie etter endt sesong. Ellers blir det trekkpremier for folk som deltar. Vi ønsker at flest mulige skal komme seg ut. Hyggen og mosjoneringen er det viktige i tillegg til økt interesse for friluftsliv, sier Bjerkan.

30-trimmen varer som nevnt fra 1. juni og fram mot oktober i 2021.

- Det er både sommer og vinterturer. Det er samme konsept som forrige sesong hvor sesongen gikk fra 2018 til 2019, sier hun.

Mer info om 30-trimmen kan du finne her.

MANGE TURER: Det mangler ikke på turmuligheter i 30-trimmen. FOTO: PRIVAT

Annonse