Salangen-Nyheter

Får Bardu kommunes kulturpris

Spets hedres for kulturinnsats

Ellen Spets ble onsdag 24.november tildelt Bardu kommunes kulturpris for sin mangeårige innsats for kulturlivet i kommunen. FOTO: BARDU KOMMUNE.

Hovedutvalget for Omsorg og oppvekst i Bardu kommune kunne i sitt møte onsdag 24.november tildelet Bardu kommunes kulturpris for 2021 til en mangeårig kulturildsjel i kommunen, nemlig Ellen Spets.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I vedtektene for Kulturprisen heter det at prisen skal tildeles enkeltpersoner, foreninger eller institusjoner som har gjort en særlig fortjenstfull innsats for kommunens kulturliv, innenfor det utvidete kulturbegrepet.

Kulturprisen består av en gavesjekk på kr 10.000,- og et diplom laget av Alvin Jensvold.

I følge kommunen fortjener Ellen Spets kulturprisen for sitt engasjement og frivillig innsats på flere arenaer i en årrekke.

Kommunen har skrevet følgende i sin oppsummering av Spets innsats:

" For fotballgruppa har hun vært oppmann i mange år. De siste årene har hun ivaretatt rollen som dommerkontakt herunder rekruttert nye dommere, organisert dommerkurs i dialog med fotballkretsen og kveld etter kveld fulgt opp hver enkelt dommer. Jobben som dommerkontakt har imponert fotballkretsen

I turngruppa har Ellen satt dype spor. Både som trener og som leder i mange år. Gjennom sitt engasjement har hun blant annet ledet Showtroppen til gode resultater som har blitt lagt merke til. Ellen er en erfaren trener som gjerne har delt av sin kunnskap med yngre trenere, og har derfor vært et trygt og godt forbilde for mange. Ellen har tatt spesielt ansvar for at gymnaster fra Bardu skulle kunne delta på stevner i kretsen og på landsbasis.

I håndballgruppa har hun også vært oppmann i mange år. Som regel var hun med på alle kamper, treninger og turneringer. Hun er den fødte speaker under håndballkamp. Hun har også vært med i et ressursteam som hjelper styret, organisere sportslige samlinger, håndballskoler etc.

17.mai 2013 hadde ingen arrangør. Men Ellen tok initiativ til å samle en gjeng som sammen laget folkefest. Overskuddet ga de til Bardu menighet som midler til nytt kirketak.

I forbindelse med 17.mai 2014 fikk hun for seg at korpset trengte en drilltropp. Hun fikk med seg noen turnjenter og vips, så hadde vi en drilltropp.

Fylkeslekene for utviklingshemmede har Ellen også bidratt mye til for å få gjennomført. De siste årene som speaker.

Ellen var den store «dugnadsgeneralen» under «Da KORK kom til bygda» i mars i 2014. Noe som ble sendt i beste sendetid på NRK.

Hun har også vært medlem av hovedkomiteen for Villmarksrock, medlem i idrettsrådet, hjernen bak «Søstrene Vikbekken» revy på Viken Senter, kommer det frem i oppsummeringen fra kommunen.

Kilde: Bardu kommunes nettsider