Salangen-Nyheter

SN Radio også i år med påskesendinger:

Spiller inn årets påskerebus

REDIGERING: Tekniker Aleksander Walør i forkant og Are Apeland (bortest) spiller inn påskerebusen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

REDIGERING: Tekniker Aleksander Walør i forkant og Are Apeland (bortest) spiller inn påskerebusen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Påskerebusen har vært et ankerpunkt i SN Radios påskesendinger i alle år. I år er den igjen på plass!.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Onsdag satt innehaveren av påskerebusens stemme Are Apeland klar sammen med tekniker Aleksander Walør med de nødvendige verktøyene for å spille inn rebusen.

Apeland har vært med i alle år. Opp i gjennom tidene har det stadig kommet ny teknologi.

- Jeg har vært med i noen år nå. Det har vært en utvikling hele tiden. Det er mye nytt og verktøyer opp i gjennom. Det har gitt oss muligheten til å lage rebuser, sier han.

Skal vi tro Apeland har rebusen og sendingene vært populære i mange år tidligere.

- Rebusen igjennom nattsendingen på lokalradioen er noe folk har ønsket. Rebus med noen lette spørsmål natt til lørdag er noe folk setter veldig stor pris på. Vi har hatt musikkrebuser og ordrebuser, men i år skal vi ha reiserebus. Vi skal ikke gå Viggo Valle i næringa, men vi skal ut å reise og se om folk finner ut hvor vi stopper, sier han.

Det er mye planlegging som går inn i arbeidet med å lage rebusen.

- Vi har prøvd dette tidligere og har fått kjemperespons. Det er klart at det går masse planlegging i dette. Det er klart at det går mye planlegging inn i dette. Det mye research som må gjøres. Det skal skrives en god del tekst til dette, sier han.

INNSPILLING: Det er mye som skal være på plass når det skal spilles inn rebus. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Apeland retter skryt i retning tekniker Aleksander Walør for jobben han gjør med redigeringsarbeidet på rebusen.

- Jeg har med meg en eminent tekniker. Når vi lager dette har Aleksander vært med meg. Både for meg og Aleksander gir dette stor merverdi. Hvis ikke vi har en fantastisk tekniker som vet hvordan ting skal klippes, så blir det ikke det samme. Han gir meg en frihet til å skrive tekstene som skal være med i reiserebusen. Det er ingen utfordring når jeg jobber med han. Jeg vet at han kan det han skal kunne. Det er et veldig nært samarbeid. Det må vi ha, sier han.

Tekniker Aleksander Walør retter samtidig skryt tilbake til rebusinnleser Apeland.

- Vi har spilt inn 30 minutter med lyedeffekter før vi nå skal spille inn selve rebusen. Denne typen jobb har jeg holdt på med i fem år. Arbeidet er jeg generelt kjent med. Jeg har holdt på med dette siden jeg var 13-14 år gammel, sier Walør.

Å få jobbe med Apeland betyr mye for Walør.

- Han er en legende. Når jeg vokste opp i Bardu hadde vi en lokalradio som het Innlandet Nærradio. Der satt Are og var programleder og fikk meg alltid til å flire. Å få jobbe sammen med han er magisk. Han er et idol for meg og er gulle god å jobbe med, sier han.

Begge kommer med en oppfordring til lytterne.

- Folk må bare følge med på sendingene i påska. De må gjerne ta kontakt for å ta en prat. Spesielt under sendingene er det en unik mulighet til å sende hilsninger til sine kjære og folk som sitter alene i denne tiden, sier de begge.

REDIGERING: Walør sitter å redigerer rebusen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Annonse