Salangen-Nyheter

Ønske om rokkeklubb:

- Spinnville kjerringer

- Om vi starter nå kan vi sikkert få til å lage en vott til jul, ler Eliassen til nettavisen. FOTO: PRIVAT

HAUGAN: I tre dager har det vært stor pågang på Hauvang gård med spinnekurs med Ossian Kidholm som instruktør. Nå som kurset er ferdig er det gitt tegn om interesse for å ha et eget møteareal for spinnere.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I de siste dagene har det vært full fart på Hauvang gård med spinnekurs av tradisjonell rokk. Det var 4H Troms som arrangerte kurset, og det var totalt 9 kursdeltakere fra Salangen og Dyrøy som meldte seg på. - Det er mange som har en rokk liggende hjemme så det var gøy å se at det var såpass mange som bestemte seg for å hive seg med. Rokk er jo en tradisjonell verktøy som må holdes i live, sier Ann Kari Eliassen, regionleder i 4H Nord, fornøyd etter kurset.

Spinnville kjerringer

Eliassen ser at det har vært stor interesse blant kursdeltakerne om å fortsette med spinning. - Det har vært hyggelig å komme i lag med spinnville kjerringer. Vi har møtt nye mennesker som deler interessen om å bruke rokken, sier hun videre til nettavisen. Hun kommenterer at det har vært snakk om muligheten å starte opp en egen rokkeklubb i Salangen. - Det er ikke umulig, men det må bli utenfor 4H. Det er vanligvis ikke i våre gater å arrangere slike voksenkurs. Hauvang gård er flott lokale for slike sammenkomster, så vi får håpe at noen som følger det opp, sier hun avsluttende til nettavisen.