Salangen-Nyheter

Arbeidet startet denne uka på Idrettsheia

Nå er det klart for nytt kunstgress!

Denne uka begynte arbeidet med å legge om til nytt kunstgress på hovedbanen på Idrettsheia. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kunstgresset som har ligget på hovedbanen på Idrettsheia er nå ca. 12 år gammelt. Og det var nå veldig modent for utskiftning. En normal levetid på et slikt dekke er 10 år. Kunstgresset som nå ble tatt bort, er både slitt og nedtrykt. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Kostbart underlag

Det er ikke noe billig og skifte ut kunstgresset på Idrettsheia. Det koster rundt 3,5 millioner kroner å legge nytt dekke. Dette har nå Salangen IF Allianse fått til med oppsparte midler over mange år samt at Sparebank1 Nord Norge sitt Samfunnsløftet har støttet oppom med ca. 1 million kroner til nytt dekke. På denne måten så får ikke Salangen IF Allianse noe lån på det nye kunstgresset som nå skal legges på banen.

På denne naturgressbanen vil Salangens a-lags kamper i 4.divisjon gå fremover. I allefall kampen mellom Tromsdalen 2 den 13.juni i år. FOTO: JON HENRI LARSEN

Må flytte fotballbane

Som følge av arbeidet som nå gjøres på hovedbanen med utskiftning av kunstgresset, så flyttes all fotballaktivitet bort fra kunstgresset og over på naturgressbanen rett ved siden av fram til uke 22. Denne banen har vært lite brukt til fotballkamper, og brukes mest under fotballturneringer for de yngste på sommeren.

Salangen IF Fotball regner med å kunne spille hjemmekamper igjen på hovedbanen fra og med uke 24 igjen, da med nytt dekke under skoene.