Salangen-Nyheter

Deltar i VM i Portugal:

Springer mot høyere mål!

Kathrine Kvernmo løper mot høyere mål. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/PORTUGAL: Salangen-jenta Kathrine Kvernmo liker å bruke kroppen fysisk etter å ha oppvokst i en aktiv familie. - Pappa tok oss med ut på jakt og ski siden vi var liten. Ski var noe jeg satset på før jeg gikk over til løping, sier hun og forbereder seg til VM i terrengultraløp i Portugal.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Kvernmo pryder forsiden av neste utgave av treningsbladet «Kondis» som er et blad for løping, multisportarrangement, langrenn, ultrasport-arrangement, og mer. På forsiden springer hun i lag med sin bedre halvdel Kristian Ulriksen med underteksten «Løper sammen mot høye mål». Og jaggu springer hun mot høyere mål nå som hun befinner seg i Portugal for å delta på VM i ultraløping. - Når man trives så godt med det man gjør vil det bare gå oppover. Jeg ble tatt ut til å delta i VM i ultraløp, og det skal jeg delta på i dag. Løpet er over 42 kilometer i terreng, noe som blir det lengste løpet jeg har tatt. Det blir steinhardt, sier Kvernmo til nettavisen. Opp gjennom årene har hun bygget seg opp en nokså stor CV der hun vant Ultrabirken og kom på 16. plass i Berlin Marathon.

Kathrine Kvernmo er i lag med sin kjæreste Kristian Ulriksen på forsiden av bladet Kondis. 

Kathrine Kvernmo er i lag med sin kjæreste Kristian Ulriksen på forsiden av bladet Kondis. 

- Kom som en overraskelse

Det kom som en overraskelse for henne da hun ble tatt ut i sommer for å delta i ultraløpet, og hun har bare hatt tre måneder til å forberede seg. - Det er bare fem uker siden jeg sprang Berlin Marathon og siden da har jeg trent rolig for å opprettholde løpingen frem til dette her. Formen er bra og jeg satser på å komme i mål, sier hun og ler. Strategien til Kvernmo er å holde et jevnt tempo i morgen søndag. - Det går veldig mye opp og ned. Når man skal springe ned etter å ha vært på fjelltoppen, for å så springe opp på neste fjelltopp kan man fort bli veldig banka i muskulaturen, avslutter Kvernmo og gjør seg klar til det store løpet.