Salangen-Nyheter

Krestsmesterskap i turn:

Stødig på parketten

Mange flotte prestasjoner ble vist frem til publikums store begeistring. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Søndag var Salangshallen fyllt opp av turnere, ledere, foreldre, familie og tilskuere da krestsmesterskapet i turn gikk av stabelen. En dag fyllt med flotte ungdommer som konkurerte for å bli kretsens beste.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I alt var det ca 180 ungdommer fordelt på 7 klubber som deltok i kretsmesterskapet. Øvelsene var blant annet tumbling, trampett og fristyle. Før hver opptreden måtte hvert lag levere inn et skjema til dommerne hvor de beskriver hvilke elementer de skal bruke i sin fremvisning. På denne måten kan dommerne bedømme hvert enkelt lag ut i fra sine prestasjoner.

Lagene

De syv klubbene som deltok i kretsmesterskapet var Tromsø, Tromsdalen, Søreisa, Storsteinnes, Bard, Målselv og Salangen. Lagene var godt representert og gjorde flotte fremvisninger. - Dette er kjempegøy, sier jentene fra Tromsø. Vi har nesten nettopp startet treningene så vi er kjempefornøyde. Vårt store mål er NNM i Tromsø i april så det er nå treningen virkelig starter, sier de før de avslutter med å skryte av mesterskapet.- Dette er kjempegøy og vi har hatt det flott her i Salangen, sier Tromsø-jentene til nettavisen.

Litt skuffa

For det meste var det bare blide og fornøyde fjes å se i Salangshallen, men et par stykker var likevel litt misfornøyde. De yngste Bardu- jentene var fornøyde med mesterskapet, men likevel bittelitt misfornøyd med sin egen innsats på trampetten. - Det var gøy, og vi var fornøyde med tumblingen men vi synes selv at vi ikke gjorde det så bra som vi ønsket på trampetten, sier de. Andre derimot syntes jentene gjorde en flott jobb. Salangen-jentene var fornøyd med konkurransen men litt lei av all ventingen innimellom. Spesielt de som ble tidlig ferdig.

Pokalene til de som ble 1.plass i kretsmesterskapet sto bare og ventet mens øvelsene ble utøvd på parketten. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Salangen duo

En av troppene besto av to flotte ungdommer fra Salangen. Vårin og Mahdi. De er en ny tropp av året og gjorde en super oppvisning. Det var sterke løft og vakre bevegelser. En virkelig flott opplevelse å se på. De var samstemte og det var tydelig at de stolte på hverandre under oppvisningen. Lederne var også fornøyde med de dyktige ungdommene som ikke var alene. Alle lagene viste flotte fremførelser og trenerne var godt fornøyde med dagen.

Leder i Salangen IF Turn, Hilde Løvberg (t.v) ilag med leder i Troms turnkrets, Jørn A. Nordeng (midten) og konfransier Nina B. Rasmussen var fornøyde med mesterskapet i helga. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Mest jenter

Det var et overveldene flertall av jenter på mesterskapet, men det var også flott å se at det er begynt å komme flere og flere gutter med. Guttene var kjempeflinke og gjorde det godt. Oppvisningene gikk stort sett i ett så de fem dommerne hadde nok å gjøre. Det gikk stort sett i raskt tempo, men innimellom krevde det litt diskusjoner mellom dommerne og da ble det litt tid til pause mellom fremvisningene av utøvernes nummer.

Flott konkurranse

Utøverne var veldig fornøyde, og flere av dem nettavisen snakket med hadde sett frem til dette mesterskapet lenge og noen hadde lagt ned så mye som 35 timer trening de siste to ukene. Jentene fra Tromsø var skjønt enige i at slike konkurranser var noe de så frem til, og som gav dem motivasjonen de trengte til å fortsette. - Dette gir oss den inspirasjonen og motivasjonen vi trenger for å drive med dette, og det gjør at vi henter nye krefter frem mot neste konkurranse, som er NNM i Tromsø til våren, sier de fornøyd.

Bardu IL Turn sine håpefulle stilte seg opp til fotografering etter at de var ferdige med sine presentasjoner. FOTO: JON HENRIK LARSEN

God innsats

Det var lagt ned masse arbeid i forkant av mesterskapet og uten innsatsen til de de rundt 60 frivillige ville ikke dette mesterskapet blitt så bra som det ble. Selv om de mangler noe utstyr selv, fikk klubben låne det de trengte av de andre klubbene i regionen, så her har man virkelig vist at man kan samarbeide godt over kommunegrensene. SIF Turn skulle selvsagt ønske at de hadde alt utsyret selv, men slikt koster penger så det er ikke så lett, men ønksket er der og de håper at de en gang i fremtiden får muligheten, og pengene de trenger til å skaffe det rette utstyret.