Annonse
Salangen-Nyheter

Korona-viruset:

Stopp i besøkstjenesten

STOPP: Nestleder i Ibestad Røde Kors Lill Anita Både Holte meldte på facebook-siden

STOPP: Nestleder i Ibestad Røde Kors Lill Anita Både Holte meldte på facebook-siden

HAMNVIK: Ibestad Røde Kors har sett seg nødt til å gå til midlertidig stopp i besøksvenn-tjenesten i kommunen på grunn av faren for korona-smitte.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det gjør Ibestad Røde Kors for å forebygge eventuell smitte av det beryktede corona-viruset som herjer ute i verden.

— Vi holder på med folk som er utsatt for dårlig immunforsvar. Vi er ikke interesserte i å bidra til smitte. Det er bedre å være føre var. Kommunen kommer nok med mer informasjon om dette, sier leder i Ibestad Røde Kors Harald Holte.

I forbindelse med vinterferien har mange salangsværinger vært på ferie i sydligere strøk.

— Man vet aldri. Folk har vært ute på reise i vinterferien. Mange har vært i syden. Der vet man at det er smitte, sier Holte.

Han meddeler at Ibestad Røde Kors ikke vet hvor lenge tjenesten vil være stoppet, men at de håper tjenesten ikke blir lenge borte.

— Det har vi ikke oversikt over. Den er nødvendig her ute. Brukerne av den er glad for å ha tjenesten. Vi har mye gode tilbakemeldinger på tjenesten siden den kom i gang. Vi håper at det skal gå fort før den er tilbake. Det kan bli et langvarig stopp, men det håper vi ikke, sier han

Han forteller at kommunen skal ha møte i morgen om hvilke planer som iverksettes dersom corona-smitten treffer Ibestad.

— Kommunen skal ha møte i morgen for å drøfte kriseplaner om noen skulle som har smitten. Mer informasjon kan komme i løpet av morgendagen, sier han.

Annonse