Salangen-Nyheter

Arrangører og deltakere er fornøyd:

Storslått turnstevne

På bildet: Troppen fra Tromsø Turn var ikledd klovnekostymer. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Søndag ettermiddag ble barnekretsturnstevnet i Salangen avsluttet med oppvisning i Salanghallen med over 1300 tilskuere fra hele Troms.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I gjennom hele helgen har Salangen vært snudd opp ned på grunn av barnekretsturnstevnet som har pågått. Over 600 turnere fra hele Troms og Svalbard har vært på besøk, ilag med foreldre og andre kjente. Det har vært rom for trening og sosialt samvær igjennom hele helgen. Men søndag ettermiddag ble det hele avsluttet med en stor oppvisning i Salangshallen, der alle turn-lagene deltok. Det ble avholdt 1.minutts stillhet til minne om to av de omkomne etter teltbrann-tragedien i Salangen, før oppvisningen kunne begynne.

På bildet:

Reiseleder for Svalbard Turn, Håvard Fjæringøy var imponert over Salangen IF Turns arrangementsevne. FOTO. JON HENRI LARSEN

Vertskapet først

Det var Salangen sine turnere som var aller først i oppvisningen søndag. Det som Salangen-troppen presterte foran publikummet på rundt 1300 mennesker, hadde stort preg av proffesjonalitet og styrke etter det russiske turn-besøket tidligere i år i Salangen. Etter at vertskapet var ferdig og vise fram sine kunster, sto de andre gjestelagene fra Harstad, Sørreisa, Bardu, Svalbard, Bardufoss, Silsand, Tromsø, Finnsnes, Grytøy, Storsteinnes og TUIL klare for tur med sine oppvisninger. Mest fargerikt var Tromsø Turn sitt sirkusnummer som hadde turnere utkledd som både klovner og kaniner, til publikums store glede og fasinasjon.

På bildet:

Frida Krystad fra Svalbard Turn viste publikum sitt "Tissue"-nummer. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Hadde reist lengst

Det var ingen tvil om hvilken turn-gruppe som hadde reist lengst for å delta på barnekretsturnstevnet i Salangen i helga. Svalbard Turn med sine 50 turnere, hadde et fabelaktig nummer basert på eget tissue-nummer og mye annen akrobatikk i stort spenn. - Jeg synes det er utrolig trivelig og få komme hit til Salangen. Vi er veldig fornøyd med at arrangørene har plassert alt på en plass, nemlig i denne hallen. Vi reiser nordover til Svalbard mandag morgen, sier reiseleder for Svalbard-gruppen, Håvard Fjæringøy til nettavisen.

På bildet:

Vilde Rasmussen fra Salangen IF Turn visste fram et fabelaktig nummer innenfor rytmisk dans. FOTO: JON HENRIK LARSEN

- Alt har gått knirkefritt

Leder for barnekretsturnstevnet i Salangen, Sølvi Dahlberg var søndag ettermiddag veldig fornøyd med stevnet som har pågått i bygda igjennom hele helga. - Vi hadde noen småplukk i starten av arrangement med oss selv som arrangører. Men alt har løst seg opp etterhvert, sier en fornøyd Sølvi Dahlberg til nettavisen. Hun legger til at det er fjerde gangen at Salangen arrangerer et slikt barnekretsturnstevne. - Vi har fått masse god erfaring etter dette stevnet. Vi ønsker og satse på voksenkretsturnstevnet når det blir vår tur neste gang, sier arrangementsleder Sølvi Dahlberg til nettavisen.

På bildet:

Leder for barnekretsturnstevnet i helga, Sølvi Dahlberg var storfornøyd med helgas stevne. - Alt har gått knirkefritt og vi er veldig fornøyde, sa Dahlberg til nettavisen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Pent overskudd

Dahlberg og resten av arrangementskomiteen regner med at turn-gruppa i Salangen vil sitte igjen med et overskudd på nærmere 100.000 kroner etter dette stevnet. - Pengene vi får til overs, kommer svært godt med i forhold til den aktiviteten vi planlegger fremover, sier Dahlberg med et smil. Hun understreker også at uten foreldrene sin innsats hadde ikke det vært mulig og arrangere et slikt turnstevne i Salangen denne helga. Til neste år er det Silsand Turn som skal arrangere barnekretsturnstevnet.