Salangen-Nyheter

Det blir energisk, intenst og artig:

Stort engasjement i bygda

Driftsjef ved Fjellkysten, Marthe Skrikerud, næringsutvikler i Lavangen kommune, Christian Ekeland, daglig leder ved Fjellkysten, Tor Lyngmo og leder ved Lavangen frivilligsentral, Kolbjørn Sjøseth. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

TENNEVOLL: Neste torsdag blir det dundrende folkeliv i Lavangen når Arctic Race of Norway ruller forbi. Næringsutvikler Christian Ekeland lover en folkefest uten like, og skryter av engasjementet i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I Lavangen satses det i år ekstra hardt på arrangementet og folkefesten rundt Arctic Race of Norway som i år skal besøke bygda når sykkelrittet går forbi under første etappe, torsdag 10. august.  I lang tid har daglig leder ved Fjellkysten, Tor Lyngmo, næringsutvikler i Lavangen, Christian Ekeland og leder ved frivilligsentralen Kolbjørn Sjøseth samlet engasjerte lavangsværinger, med formål å skape en virkelig minneverdig folkefest og markering av Nord-Norges største idrettsarrangement.  - Dette er i hovedsak folket i kommunen sitt arrangement, i et felles samarbeid mellom kommunen, næringslivet, lag og foreninger.  Vi har delt dagen inni to deler, hvor første del blir lokalisert ved krysset til Spansdalen, ved den gamle Esso-stasjonen, og den andre delen blir utover kvelden og skal holdes ved Fjellkysten, forteller Tor Lyngmo.

Det er tydelig at alle gleder seg stort til alt oppstyret og folkelivet ARN fører med seg. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN. 

Spekket med aktiviteter

Fra klokken 13:00 vil det være aktivitet på området rundt Tennevollkrysset.  Her blir det bli et naturlig samlingspunkt utover dagen ettersom veien stenger klokken 14:30.  Lavangens egen kjendiskokk, Arne Lundberg kommer å skal tilberede mat med helt lokale råvarer.  Vi ser et enormt engasjement blant lavangsværingene, og da passer det ekstra bra at tidligere proff-syklist Dag Otto Lauritzen kommer hit både for å smake på Lundbergs mat og å være en del av folkefesten blant lavangsværingene.  - Vi har hatt litt logistikkproblemer ettersom ARN stabben kommer med hele 25 biler til Tennevollkrysset, men det klarte vi å løse relativt kjapt.  Vi får også besøk av Olav Mattis Eira som har med lassoen, og det vil bli gratis pølse og brus til alle som kommer, forteller næringsutvikler Christian Engeland.

- Hovedfokus ligger på å få samlet folket å lage en skikkelig fest. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN. 

Publiners til Fjellkysten

Den andre delen av folkefesten vil etablere seg ved Fjellkysten utover kvelden hvor det ute vil bli servering og konsert med stemnings-dynamoen Publiners, hvor også lavangsjenta Henriette Myrseth skal være med på vokal.  - Dette er et arrangement som kommen har vært med å sponset for at det skal bli rimelige billettpriser.  Arrangementet ved Fjellkysten vil være en fin anledning for alle i distriktet å møte opp på for å slappe av, ta en halvliter å kose seg med flott musikk for å avslutte denne dagen, oppfordrer Tor Lyngmo.

Lavangen kommune har sponset med hele 800 t-skjorter som ARN publikummet i kommunen skal være iført under folkefesten 10. august. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN. 

Unik ARN-Lavangen t-skjorte

I forbindelse med alt livet som er planlagt denne dagen har kommunen sponset t-skjorter med hjerteformet kommuneskjold på brystet og ARN logo på ryggen.  I fra mandag av vil disse t-skjortene være mulig å få gratis ved Lavangen frivilligsentral på Tennevoll.  - Egentlig skulle kommuneskjoldet være rødt, men av en eller annen merkelig grunn ble de oransje, men det ble fint allikevel. Disse t-skjortene gis også gratis ut på torsdag under arrangementet.  Jeg tror det vil bli lagt merke til at de fleste har på seg de samme t-skjortene.  Dag Otto og representanter fra ARN vil selvfølgelig også få hver sin t-skjorte, forteller leder ved Lavangen frivilligsentral, Kolbjørn Sjøseth.