Salangen-Nyheter

Strålende kretsrenn

Skigruppa i Salangen IF arrangerte på lørdag kretsrenn i langrenn. I alt 84 langrennsløpere fra hele fylket pluss noen fra nordre del av Nordland deltok.

Publisert:

Annonse
Annonse

Arrangørene var relativt fornøyd med antall deltakere. SIF Skis konkurranse kolliderte med blant annet junior NM i skiskyting og hovedlandsrennet i langrenn noe som førte til noe lavere deltakelse enn vi hadde håpet. Alle de lokale løperne var på Lillehammer, der de deltok i hovedlandsrennet. Der,ed var det ingen løpere fra Salangen på startstreken i helga.


Sju konkurranser

Løpet var en del av det som kalles Store Norske cup. En langrennscup bestående av i alt sju konkurranser. Store Norske cup er et samarbeidsprosjekt mellom Troms skikrets og kretsens hovedsponsor Store Norske Spitsbergen kullkompani. Hensikten med denne cupen er å heve statusen til noen av de skirennene som arrangeres i regi av Troms skikrets. De konkurransene som får status som Store Norske cup skal være mer attraktivt og eksotisk både for løpere, publikum og arrangører.


En ære

- At vi i SIF ski får anledning til å arrangere et såpass prestisjetungt skirenn er en ære og en bekreftelse på at vi kan arrangere skirenn, sier vikarierende rennleder Øystein Ånesen. Han fortsetter med å si at det ikke minst er det en stor utfordring. - Vi har en erfaren og god arrangørstab, mange har vært med å arrangere store konkurranser som kretsmesterskap og nordnorsk mesterskap. Men denne gangen var det flere som hadde nye ”roller” og vi testet ut et nytt tidtakersystem for første gang. Noe som førte til litt ekstra nerver og arbeid for arrangørene, avslutter Ånesen.

Annonse