Salangen-Nyheter

Strandpromenade skal bygges

Salangen kommune gir sin støtte til Tor-Arne Chruickshank (bildet) og Elvelund Camping, i forbindelse med bygging av strandpromenade fra Elvelund inn til sentrum av Sjøvegan. Arbeidet starter allerede over fellesferien.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Eier av Elvelund Camping, Tor-Arne Chruickshank er glad for at kommunen går inn og støtter med midler til strandpromenade-prosjektet.

Salangen kommune og Elvelund Camping skal samarbeide om å få opprettet strandpromenade inn til Sjøvegan-sentrum. Promenadeveien blir på rundt 600 meter. Tidligere har eier av Elvelund Camping, Tor-Arne Chruickshank gått med planer om å få til promenaden alene, derfor søkte han kommunen om hjelp. Promenaden skal opprettes for at man skal kunne gå eller sykle inn til sentrum til/fra Elvelund camping. Med dette fjerner man folk som til i dag har vært nød til å bruke riksveien for å kunne gå seg en tur i kveldssolen. Også et helt nytt friluftsområde vil nå bli tilgjengelig med promenaden inn til sentrum. Noe som kommer kommunens innbyggere til gode.

Vegvesenet gir litt også

De store økonomiske utfordringene med å etablere en slik promenade blir ikke så veldig stor. Vegvesenet driver for tiden å ruster opp riksveien til Bardu, og her blir det en del overskuddsmasser som vil bli brukt til denne promenaden, forteller Tor-Arne Chruickshank ovenfor nettavisen. - Selve utformingen og legging av stein til promenaden skal kommunen bruke penger på, forteller Chruickshank fornøyd.

Campingen utvides

Med at promenaden nå skal bygges, åpner det også muligheter for Tor-Arne for å utvide campingplassen inne i Elvelund. - Vi ser at det blir en mulighet nå til å utvide campingplassen mer. Så nå vil vi få 20 vognplasser til, så totalt vil jeg da, når promenaden er ferdig kunne ta i mot 100 vogngjester her, smiler Chruickshank bredt. Arbeidet med strandpromenaden tar til allerede i sommer, etter fellesferien. Og det tas sikte på å være ferdig med arbeidet innen sommeren til neste år.

Foto: Jon Henrik Larsen