Salangen-Nyheter

Takker nei til overføring

Lavangen kommunes formannskap har i sin innstilling til morgendagens kommunestyremøte innstilt på å takke nei til å betale Salangen-Nyheter's WebTV for å overføre kommune-styremøtene fra kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Lavangen kommunestyre skal i morgen ta stilling til om de ønsker å betale for web-tv overføringer av kommunestyremøtene.

Salangen-Nyheter har gått ut med et tilbud til alle kommunene i Indre Sør Troms, der man tilbyr direkte web-tv overføringer fra kommunestyremøtene. Alle kommunene har nå gitt tilbakemelding på tilbudene. Bardu og Ibestad kommuner har takket nei til tilbudet på nåværende tidspunkt. Mens Gratangen og Salangen kommuner har takket ja til å betale for web-tv overføring av møtene. Den eneste kommunen som ikke har gitt svar, og fått behandlet saken er Lavangen kommune. I morgen skal de ta endelig stilling i kommunestyret om de ønsker overføring, samt det å betale for det slik som Gratangen og Salangen.

Støtter demokratiet

De to nabokommunene Salangen og Gratangen ser på løsningen med å overføre møtene på direkten på nettavisen, som en styrke for lokaldemokratiet. - Vi ser på dette som en støtte til å kunne både engasjere og samtidig informere innbyggerne i kommunen om det som skjer i kommunestyresalen, sa ordfører Ivar B. Prestbakmo i Salangen etter at de takket ja til tilbudet om overføring.

Positive tilbakemeldinger

I etterkant av tidligere overføringer som har vært gjort på prøve fra hver kommune, har tilbakemeldingene fra innbyggerne ikke latt vente på seg til nettavisen. Meldingen er bare positive til at møtene overføres direkte, og at de etterpå legges ut på nettsidene i opptak, slik at man kan se møtene når det passer for hver enkelt. Vedtar Lavangen kommune i morgen å si nei til webtv-overføringer, så blir det Salangen og Gratangens kommunestyremøter du kan følge på nettavisens web-tv i framtiden.

Du kan se hele kommunestyremøtet i Lavangen i morgen på web-tv fra kl. 14.00 !

Foto: Jon Henrik Larsen