Salangen-Nyheter

Telefonsentral konkurs

Leverandøren av sentralbord-tjenesten til blant annet Salangen kommune, har begjært oppbud fra 1.februar. Astafjord kommunikasjon har hatt tilholdssted på Årstein i Gratangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2009 kl 00:00

Annonse

Besluttningen om at selskapet skulle begjære seg selv konkurs, ble fattet på en ekstraordinær generalforsamling på tirsdag. - Vi hadde et møte da, og det ble bestemt at vi skal legge ned selskapet, sier daglig leder, Roger Fagerli til nettavisen. Grunnlaget for konkursen er at Troms fylkeskommune, som har kjøpt tjenester av selskapet i forbindelse med ruteopplysning på telefon skal selv overta denne tjenesten fra 1.februar. - I og med at de hadde den døgnkontinuerlige tjenesten hos oss, så hadde vi grunnlag for å drive med de ansatte vi hadde. Men når de nå selv skal overta dette, så vil det ikke være økonomi for å drive videre, sier daglig leder Fagerli.

Kommunen uten sentralbord

Både Salangen og Gratangen kommuner har siden 2005 kjøpt sentralbordtjenester fra selskapet Astafjord kommunikasjon. Fra og med 1.februar må de finne andre løsninger for sitt sentralbord. - Vi har dette under planlegging og vi jobber med det kontinuerlig, sier administrasjonssjef i Salangen, Elisabeth Nutti til nettavisen.Trygt med trygghetsalarmen

I tilegg til sentralbordstjenesten har kommunikasjonsselskapet driftet trygghetsalarm-ordningen i regionen. Men denne ordningen vil fortsette med et annet firma. - Vi har gitt kommunene forslag på at de kan bruke Vesterålen vaktsentral på denne tjenesten videre, sier Fagerli i Astafjord Kommunikasjon. I dag er det seks og ett halvt årsverk som er på selskapet som nå legges ned.