Salangen-Nyheter

Gjennomgang av kommuneplan:

Temamøte holdt av KrF

Kommune- og samfunnsplanlegger ved Salangen kommune, Tore Uthaug la frem arbeidet og prosessen som går i å utforme en kommuneplan. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Tirsdag kveld var det duket for temamøte nede på Kåre på Kaia i regi av Kristelig folkeparti. På møtet ble kommuneplan og planstrategi fremlagt, gjennomgått og diskutert.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Kristelig folkeparti holdt tirsdag kveld temamøte nede på Kåre på Kaia hvor blant annet første kandidat for Troms KrF, Helga Marie Bjerke og fylkesleder i KrFU Nikolai Skogan kom for å delta på møtet hvor kommune- og samfunnsplanlegger ved Salangen kommune, Tore Uthaug la frem sitt arbeid. - Kommuneplanen er til syvende å sist en rød tråd som skal følges og består av mange punkter som involverer alle etater innenfor kommunen. Etablering av kommuneplanen er en lang prosess som til slutt skal resultere i en rekke stikkord som skal utgjøre kommuneplanen. Kommuneplanens samfunnsdel er den mest omfattende og skal blant annet ta stilling til hvordan kommunen fungerer som en organisasjon, og skal ha sine røtter i vår visjon og vise vår identitet, forteller Uthaug.

Drøftet temaoppgaver

Etter gjennomgangen var det tid for gruppeoppgaver hvor hver av gruppene ble utdelt hver sitt tema som de sammen skulle drøfte internt i omlag et kvarter før de skulle fremlegge hva de ønsket og hva de skulle gjøre for å oppnå det de ønsket. Dette ble utført med det formål at innbyggere og politisk interesserte også skal være med å forme den endelige kommuneplanen. Blant temaene som ble drøftet var det demografiske utfordringer, barn og unge, og bosetting og rekreasjon. I løpet av møtet kom det frem mange gode innspill med forslag til endringer eller synspunkter som vil gjøre Salangen til en mer dynamisk og ettertraktet kommune. Til slutt var det fylkesleder i KrF Ungdom, Nikolai Berglund Skogan som fortalte om at de gikk mot en stadig økning i skolevalget på mange skoler i Troms, og om arbeidet til KrF Ungdom, og om hvilke saker KrF brenner for.

Fylkesleder i KrF Ungdom, Nikolai Berglund Skogan fortalte om sitt parti og svarte på spørsmål fra de oppmøtte. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.