Salangen-Nyheter

Egil Pettersen blir kommunikasjonssjef

Tidligere TV2-reporter til Reistadløpet

Den tidligere TV2-profilen Egil Pettersen er engasjert som kommunikasjonssjef i Reistadløpet. FOTO: PRIVAT

Han var en skiengasjert sportsredaktør i Nordlys, og fulgte landsdelens vintersportsutøvere i kretsrenn, NM, VM og OL.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nå er Egil Pettersen tilbake i langrennssporet i et engasjement som kommunikasjonssjef i Reistadløpet. Vi snakker om TV2s tidligere stemme og ansikt i Nord-Norge, og en av de mest erfarne journalistene i Nord-Norge.

- Egil har 30 års erfaring fra TV2 og nesten like lang fartstid i Nordlys som sportsjournalist og sportsredaktør og vi er svært tilfredse med at han nå er en av oss, sier Jørn Erik Berntsen, styreleder og leder av Organisasjonskomiteen i Reistadløpet.

Pettersen har vært pensjonist siden 1.januar i 2021 da han avsluttet sitt virke for TV2 Nyhetene i nord. 

- Som ett av to norske løp i Visma Ski Classic, langløpenes verdenscup, er Reistadløpet verdt å applaudere, og daglig leder Ivar Holand ringte og spurte om bidrag til kommunikasjon- og

mediehåndteringen var jeg klar, sier Pettersen som har 50 års journalistisk virke å se tilbake på.

Pettersen snakker begeistret om langrenn i ei tid der tradisjonelt langrenn nå utfordres av langløpene, ikke minst på grunn av at nasjonale kringkastere ikke tar seg råd til å kjøpe rettigheter til arenakonkurranser i verdenscup og store mesterskap, men som i langløpskonkurranser som Reistadløpet og de andre løpene i Visma Ski Classics ser muligheter til å bygge nye seermagneter.

*Saken fortsetter under bildet*

Egil Pettersen (t.h) har jobbet i mange år i TV2 Nyhetene og vært stemmen fra Nord Norge. Nå er han pensjonist, men likevell blitt kommunikasjonssjef i Reistadløpet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Egil Pettersen (t.h) har jobbet i mange år i TV2 Nyhetene og vært stemmen fra Nord Norge. Nå er han pensjonist, men likevell blitt kommunikasjonssjef i Reistadløpet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Egil er ikke minst opptatt av å forankre Reistadløpet historisk.

- Om Morgedal er den moderne skisportens vugge, så er Reistadløpets vertskapskommuner Bardu og Målselv blant landets mest unike oppvekstområder for skihelter. Et hundreår tilbake var det Per Simonsen, Ole Hegge og Emil Kvanlid som høstet nasjonale og internasjonale triumfer. På 1950 og 60- tallet Sverre Stenersen og Alf Storelvmo, og etter dem Leiv Bjørn Walle, Fred Børre Lundberg og Bjarte Engen Vik - og nå Erik Valnes som skal delta i OL i februar 2022, sier Pettersen til nettavisen.

Men nå skal du ikke referere, men legge til rette for at andre skal gjør jobben sin?

- Ja, og det handler om godt vertskap, og her forplikter det renomme vi nordlendinger har i så måte. Ja, så har jeg jo litt erfaring også. Som pressesjef for NM på ski, europacup i alpint, konge- og pavebesøk og viktigst av alt - den erfaring man selv har tatt med seg hjem fra nasjonale og internasjonale begivenheter våre beste nordnorske idrettsutøvere har gitt meg anledning til å dekke, sier en glad Egil til nettavisen.

Egil Pettersen ønsker også å vektlegge Reistadløpet historie gjennom over 60 år, og ikke minst den sterkt økende betydning løpet har fått de senere år og de muligheter som ligger i ei framtid uten korona.

- Etter at Reistadløpet i 2017 ble en del av Visma Ski Classics økte deltakelsen med 71,3 prosent i perioden 2016 til 2019. En ringvirkningsanalyse viser at organisasjonens lokale innkjøp er anslått til 1.200.000 kroner, og hvor avledet etterspørsel og forbruk fra tilreisende og lokalt publikum i 2019 ble estimert til over fem millioner kroner. Samme år ble Reistadløpet godt promotert gjennom ulike medier, og reklameverdien ble i den samme analysen beregnet til å være 30 millioner kroner. Måtte vi få til en ny folkefest lørdag 2. april 2022 – og hele Reistadløpsuken i forkant av løpsdagen, avslutter en engasjert Egil Pettersen.