Salangen-Nyheter

Arvid med sitt fly:

Tok turen for middag

Arvid Mathisen tok turen mandag via luftveien til Garsnes for å spise middag. ARKIVFOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

SJØVEGAN: Arvid Mathisen fra Kråkrøhamn på Andørja tok mandag kvelden tur til Salangen for å spise middag på Garsnes Brygge. Turen tok han via luften.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Arvid Mathisen, piloten til sportsflyet forteller til Salangen Nyheter at han ofte er ute å flyr. Turen mandag var ingen unntak. Han tok seg tur i fjor også til Salangen, men da for en soft is i det varme været.

Enkelt besøk

Han forteller videre at han egentlig bare kom innom Salangen og Garsnes Brygge for å spise middag. – Jeg er mellom tre og fire ganger i uken å flyr, og da har jeg vært helt oppi Kirkenes i nord og helt ned til Hattsfjelldalen i sør, sier Mathisen til nettavisen.  I Norge finnes det lister over vann som er tilrettelagt å lande på for sjøfly. Troms hadde tidligere Andsvannet som sto oppført. Nå finnes det ingen lenger. Mathisen forteller at Sagfjorden hadde vært perfekt til å stå på den listen.

Flyr hele året

Arvid Mathisen vil beskrive seg selv som hobbyflyver, og kan fortelle at han er i Salangen og flyr noen ganger. Dette er andre gang han har landet i Sagfjorden. Ellers i året har han landet på Elvenes.