Salangen-Nyheter

Søker etter egnede leger:

Tre fastlegestillinger ledige

LEDIGE STILLINGER: Administrativ leder i Astafjordlegen Victoria Hanssen forteller at tilredelse av stillingen vil skje så snart som mulig etter at søknadsfristen har gått ut. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: I disse dager har Astafjordlegen utlyst tre stillinger som de nå ønsker besatt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For en drøy uke siden utlyste Astafjordlegen tre ledige stillinger som fastlege.

Astafjordlegen består av tre avdelinger: Ibestad, Lavangen og Salangen. Avdelingene har felles ledelse.

I tillegg skal det ansettes kommunepsykolog. Kommunepsykologen vil ha Salangen, Lavangen, Ibestad og Bardu som sitt geografiske arbeidsområde.

Victoria Hanssen er administrativ leder i Astafjordlegen. Hun mener å få disse stillingene besatt vil øke den totale kapasiteten i området.

- Det stemmer at Astafjordlegen har utlyst en ekstra legestilling. Dette vil øke den totale kapasiteten i tjenesten, og dermed være med å sikre stabilitet og drift over tid. Vi jobber kontinuerlig for å bygge en robust tjeneste for innbyggerne i kommunene Ibestad, Lavangen og Salangen. Vi har i tillegg fokus på fagmiljø og faglig utvikling, på tvers av våre tre avdelinger. Vi gjennomfører systematisert veiledning av LIS1/ LIS3, og har fast undervisning til hele personalgruppen (leger og medarbeidere), forteller Hanssen mandag ettermiddag.

Søknadsfristen på stillingene går ut den 24. mai.

- Vi vil tilsette snarest mulig etter at fristen har gått ut. Tiltredelse vil skje etter avtale, sier hun.

Hanssen forklarer også hva Astafjordlegen ser etter slik:

- I tillegg til kvalifikasjonskrav som fremkommer av utlysingen, så vil personlig egnethet vektlegges. De som tilsettes vil være en del av et større team, som sammen legger til rette for et godt tilbud til våre innbyggere. Søkere som ikke er spesialist i allmennmedisin vil bli tilbudt utdanningsstillinger som fører fram til spesialistgodkjenning, forklarer hun.