Salangen-Nyheter

Ariane vil holde seg i form:

Trener til neste sesong

- Jeg går litt overralt, for man blir litt lei av å gå samme rute hele sommeren, sier Ariane Daleng mens hun er ved Elvelund, til nettavisen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Skientusiaster over hele Norge må parkere skiene sine nå som våren har kommet for å bli. Men Salangen-jenta Ariane Daleng har lagt løsninga for trening på hjul.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Man må trene hele året for å få det bra til på vinteren, og man må finne på noe annet når man ikke kan gå på vanlige ski, sier skientusiasten Ariane Daleng til nettavisen. Hun forteller at rulleski er tingen som hjelper best ellers på året når det ikke ligger snø på bakken. - Det er en fin måte å trene kondisjonen min på, og selv spiller jeg også fotball når jeg ikke står på rulleski, forteller Ariane Daleng til nettavisen.

Godt utstyrt

- Det varierer litt om hvem som står på rulleski, men ellers er det så klart ski med hjul og staver som brukes, og folk flest bruker hjelm, sier Daleng. Det er fortsatt tidlig vår, og kveldene kan bli kjølige, så Daleng bruker enda trikotbukse og genser med vest. Daleng forteller at når hun trener bruker hun ikke klær som hjelper mot luftmotstand like mye som hun ville ha gjort i konkurranser.

Ariane Daleng står på for å holde formen til neste skisesong. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Sikkerhet

Hjelmen er godt plassert på hodet når hun står på rulleski. Det er ikke bare for pynt. - Jeg bruker hjelm hele tiden så jeg er er trygg hvis jeg ramler, og på fellestreninger er vi pålagt til å bruke hjelm. Våre trenere anbefaler det, forteller Daleng. Når det begynner å bli varmt i lufta er det ikke noe problem å bruke skjorts og t-skjorte, men Daleng vil fortsatt oppfordre folk til å tenke sikkerhet når de står på rulleski på motorveien.