Salangen-Nyheter

Lysende flott lysmesse:

- Trenger lys i mørketiden

Konfirma0ntene fikk prøve kappene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Konfirma0ntene fikk prøve kappene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Søndag var lysene dempet i Salangen kirke da årets lysmesse ble arrangert. Det var sogneprest Grete Glemmestad som ledet menigheten igjennom seremonien med ulike musikalske innslag fra Salangen Musikkforening og sangkoret Vårkvad.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det var mange som hadde funnet veien til Salangen kirke og det spekulæres på om dette var en ny besøksrekord. Glemmestad talte fremfor menigheten at vi trenger lys i mørketiden, og nå i desember må vi huske å feire lysfest og kjærlighetsfest. - Her i Salangen har dere en god tradisjon på at Vårkvad og Musikkforeningen er med, noe som gjør det enda finere. Så lysmesse her i Salangen her helt spesiell, forteller Glemmestad da seremonien var ferdig.

Vårkvad sang flere flotte sanger for menigheten. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Begynte ikke jula tidlig

Det var ikke bare konfirmantene som stod også i fokus med tenning av lys og skriftlesning. I år som ved tidligere år var Salangen Musikkforening og sangkoret Vårkvad representert ved flere anledninger med sang og spill. Jan Harald Woll som er medlem av Salangen Musikkforening sier at det er artig å spille når det er så mange folk som møter opp. - I år fant vi ut at vi ikke skulle begynne med jula så tidlig, derfor valgte vi å spille annen musikk enn julemelodier, sier Woll fornøyd.

Salangen Musikkforening var tilstedet og leverte flott musikk. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Se videoreportasje og intervjuer fra lysmessen i mandagens utgave av "Ettermiddag" kl. 17.00 på SN-TVs 24 timers sendte kanal.

Annonse