Salangen-Nyheter

Nye filmer går best hos Narvesen:

Trolljeger for leie

DVD og Blue Ray filmer leies det mye ut av på Narvesen på Sjøvegan. FOTO: KARIN SWART-DONDERS

Dag Sæther (bildet) på Narvesen på Sjøvegan selger boller, bilblad og blue-ray filmer. Og snart også softis til frosne salangsværinger.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Hver onsdag får vi inn åtte til tolv nye filmer. Akkurat når går filmen Trolljegeren og Four Lions best, forteller daglig leder Dag Sæther på Narvesen på Sjøvegan. Forrige uke var det leid ut 68 filmer. De første to ukene etter at filmene har kommet inn leies de ut mest.  Av de litt eldre filmer på dvd går for eksempel "Salt" og "Inception" bra, mest på dvd men også litt på blue-ray. - I mars- april vil det komme 3D-filmer, forteller Sæther. Hvilke filmer vet han ikke ennå.

Ingen forskjell

Sæther har jobbet i fem år på Narvesen på Setermoen. Siden det har han jobbet på Sjøvegan i tre år - eller strengt talt egentlig helt fra da han begynte med helgearbeid i 1992. Man skulle kanskje tro at militærene på Setermoen leier mange flere voldelige filmer enn de fredelige folkene på Sjøvegan. Men nei. Dag merker ingen forsjell mellom kundene i Salangen og i Bardu. Her som der er bilbladene og interiørbladene de tidsskriftene som selger best. Bilblader stort sett av menn, interiørblader av damer. Men akkurat det er vel ingen bombe....

Gjæve folk

- Vi har mange stammkunder som kjøper kaffe, leser avis og spiller lotto. Salangsværingene er gjæve folk, synes Dag Sæther. Ellers kan han avsløre at softis-salget starter opp i mars. I mars, ja. - Hele regionen fra Finnmark til Nord-Trøndelag. Hvis Finnmark klarer det, så kan vi også klare det, sier Dag med et stort smil.