Salangen-Nyheter

Næringslivet i Salangen:

- Tror det blir tøft uten Millionfisken

IKKE STOR FORSKJELL: Sigbjørn Larsen ved Felleskjøpet på Sjøvegan forteller at Millionfisken utgjør relativt små forskjeller i omsetningen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Nettavisen har snakket med noen av bedriftene på Sjøvegan for å høre hva de tenker om at Millionfisken er avlyst i år.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Lørdag ble det klart i en pressekonferanse fra regjeringen at alle arrangementer i hele Norge med mer enn 500 deltakere blir avlyst i år.

Dette gjelder også Millionfisken på Sjøvegan. Nettavisen har derfor forhørt seg med noen av bedriftene i området om hva de tenker om avlysningen av festivalen.

- Det har ikke vært så veldig mye oppsving på salget i akkurat de dagene. Det har kanskje kommer litt mer i ettertid. Det har litt innvirkning på salget, men kanskje ikke helt den store innvirkningen, sier Sigbjørn Larsen ved Felleskjøpet.

Han mener det er synd at festivalen avlyses.

- Det er leit, men slik situasjonen er nå må vi bare godta det. Det er bedre å overvinne smitten, mener han.

BLIR SPENNENDE: Brita Sagerup ved Sport 1 på Sjøvegan mener sommeren blir interessant og spennende. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Sport 1 vil trolig også merke effektene av at Millionfisken nå er avlyst.

- Millionfisken er et viktig arrangement for mange i næringslivet i bygda. Vi har en god langhelg i butikken den helga. Jeg tar inn varer i forhold til å skulle selge mye varer. Jeg har frykta at det ville bli slik, men har forståelse for at avgjørelsen er tatt. Vi går en spennende sommer i møte, sier daglig leder i Sport 1 Brita Sagerup.

Hun tror sommeren vil bli tøff.

- Man må bare prøve å være litt kreativ. Vi må nå turistene også. Det er ingen tvil om at det blir en tøffere sommer enn vanlig, sier hun.

Daglig leder ved YX Brynjar Johnsen tror Millionfisk-helga vil bli savnet.

- Det er en god helg for oss. Etter at teltcampen ble borte har det ikke vært like lukrativt for oss, men det er en helg med mye aktivitet. Det er mer pågang enn normalt den helga, og den vil nok bli savna. Sommeren blir uansett ikke som den har vært tidligere, det er helt klar, sier han.