Salangen-Nyheter

Det var et behov:

- Turistene vil ut av byen

Heinz Strathmann ser frem til å se den nye bussforbindelsen mellom Tromsø og Narvik bli en realitet.

SALANGSDALEN: Nå etableres en ny bussrute for turister mellom Narvik og Tromsø hvor målet er å få turistene ut fra byene. - Dette er en stor sak for reiselivsnæringen, sier Heinz Strathmann i Polar Park.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det har lenge vært diskutert hvordan reiselivsnæringen skal gjøre det enklere for turistene i Tromsø om å få opplevd regionen rundt, og spesielt om vinteren. Med en fenomenal utvikling, og en sterk økning i trafikken inn til Tromsø er det nå et større potensial for å lykkes. Av analyser viser det seg at det er ingen tvil om at flere vil oppleve mer enn Tromsø-by under sitt opphold i Nord-Norge. Polar Park er et av stoppestedene og daglig leder Heinz Strathmann sier at dette vil være svært lovende for reiselivsnæringen i regionen. - På vinteren har det lenge vært en utfordring å få turistene til seg, med tanke på at det er få som vil leie bil for å kjøre på vinterføre, sier han til nettavisen.

- Vi utrykte vårt behov

Fra 10.desember 2016 til 31.mars 2017 vil det gå daglig buss fra Tromsø til Narvik. Strathmann sier at viktigste nå er å markedsføre konseptet i flest mulige kanaler slik at turister lar seg bli bekjent med tilbudet. - Jeg forventer at det vil ta seg opp med reisende etter hvert. Folk må la seg bli bekjent med tilbudet først, men jeg har ingen tvil om at dette vil bli bra, sier han lovende. Bussforbindelsen mellom Tromsø og Narvik er en stor sak sier Strathmann da det lenge har vært dårlig infrastruktur for buss- og transporttrafikk. - Vi utrykte vårt behov om at det var nødvendig med en slik bussforbindelse, og det er godt å se at det vil bli en realitet, sier han avsluttende.