Salangen-Nyheter

Utrykningssjåfør om saltstrøing:

Uansvarlig i mange tilfeller

- Når det bare er en tynn ishinne er salt godt egnet, men å strø med salt når det er sørpe og snø er det nesten rett og slett trafikkfarlig, sier utrykningssjåfør Bjørn Stakkenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

JØVIK/SJØVEGAN: Utrykningssjåfør Bjørn Stakkenes ser seg nå lei av den overdrevne bruken av salt på veiene. Etter hans erfaringer gjør saltet mer skade enn godt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vinter og kulde medfører ofte glatte veier, og stadig oftere benyttes det salt fremfor sand for å strø veiene. Dette medfører mange problemer for bileiere, ikke bare er det skadelig for bilene, men også trafikkfarlig. Utrykningssjåfør Bjørn Stakkenes opplever stadig at bilene blir så tilgriset på grunn av saltet at det går ut over sikten og lysene. - Min jobb er på veien, og når vi har utrykning er det farlig å ta forbikjøringer ofte på grunn av at man har dårlig sikt og eventuell møtende trafikk vises dårlig hvis lysene er skitten. Salt kan være bra å bruke når det bare er en tynn ishinne på veien, men når det er sørpe og snø er det ikke bra. Før i tida bruke man sand, og det fungerte helt utmerket, men når saltet kom ble føret fort sleipt, sier Stakkenes i intervju med nettavisen og legger til avslutningsvis at salt bør brukes når det er fornuftig, og ikke bare brukes for å få det brukt.

ANNONSE
Annonse