Salangen-Nyheter

Kommunestyremøte Salangen:

- Uheldig å miste plass

Det ble et økt engasjement på enkelte saker. FOTO: TINA HANSEN

Det ble et økt engasjement på enkelte saker. FOTO: TINA HANSEN

SJØVEGAN: Under kommunestyremøtet på Sjøvegan i går mandag var det mange saker på planen, og noen skapte mer debatt enn andre - blant annet varaordførerens permisjonssøknad.

Publisert:

Annonse
Annonse

Kjøpet av brukt brannbil og varaordførerens søknad om midlertidig permisjon var blant sakene man kunne få med seg på kommunestyremøtet på mandag. Begge skapte debatt under møtet.


Utsatt søknad

Varaordfører Ronny Karlsen (Høyre) søkte i utgangspunktet om permisjon fra sitt verv som varaordfører fra 06.09.12 til 01.07.13 for et utenlandsopphold. Ordfører Ivar B. Prestbakmo vurderte at varaordfører Karlsen ikke ville kunne ivareta vervet som varaordfører i denne tidsperioden, men at deltagelse i møter som formannskap, næringsutvalg og administrasjonsutvalg lot seg gjennomføre via lyd og bilde. Denne søknaden måtte utsettes på grunn av at det måtte vurderes å ta permisjon fra formannskapet også, og det bød på problemer.


Skaper presedens

Terje Bertheussen i Salangen Høyre er klar på èn ting: - Det vil være uheldig for oss om permisjonen blir innvilget, Høyre mister jo en plass, sier han. Jon Myrmel, leder i Salangen Arbeiderparti, mener det er greit at søknaden ble utsatt slik at varaordfører Ronny Karlsen får tenkt seg om, da det ikke er sikkert han får innvilget permisjon fra kommunestyremøter. - Det er en dårlig ordning for nesten et helt år. Hvis det skal skape presedens så kan jo det hele bare gå over Skype! Og det fungerer jo ikke, sier Myrmel, og legger til at det er greit nok med telefonmøter og slikt av og til, men ikke over lengre tid.

Aps Jon Myrmel mener varaordføreren trenger mer betenkningstid. FOTO: TINA HANSEN

Blest om avdragstid

Det er like før Salangen brannvesen får seg en "ny", brukt, brannbil og det ble prioritert i forbindelse med årsbudsjettet 2012. Investeringen må i sin helhet finansieres med låneopptak, og det ble satt en avdragstid på 20 år. Dette var mange uenig i. Terje Bertheussen (H) satte spørsmål ved nedbetalingstid kontra alder på bilen: - Bilen er 15 år nå, hvorfor skal man da bruke 20 år på å betale den ned?, spurte han, og la ned forslag om 10 års avdragstid. Magnar Åmo i SV, og Åshild Bendiktsen fra Ap var enige i at det er ufornuftig å ha lengre avdragstid enn levetid på bilen. Forslaget fikk dermed gjennomslag for 10 års nedbetalingstid på brannbilen som da vil være 25 år.


Nytt fjes på møtet

For noen var dette nok et kommunestyremøte, men for Hege Berntsen var det første gang. Berntsen er forholdsvis nytilsatt personalsjef i kommunen etter at Ane Kirstine Haugen sa opp stillingen i april i år, og gikk av i sommer.

Personalsjef Hege Berntsen var entusiastisk på sitt første møte. FOTO: TINA HANSEN.

Se opptak fra kommunestyreoverføringen på Salangen-Nyheters WebTV i går: