Salangen-Nyheter

Sweet Scarlet:

Ute med ny singel

Sweet Scarlet består av medlemmene Robin Richardsen (bass), Cornelius Hermansen (vokal, gitar) og Bård-Åge Nyland Pedersen (gitar). FOTO: NICOLAY MADSEN

Senjaværingene Bård-Åge Nyland Pedersen og Robin Richardsen sammens med Gratangsværingen Cornelius Hermansen har igjen bevist seg til å være en kanon trio. Sweet Scarlet slapp ny singel nylig, den 26. februar, og ser allerede ut til å fange ørene til mange kritikere.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

”De holder definitivt rockefanen høyt med sin progressive og melodiøse kraftrock som det er veldig lett å se for seg på store arenaer.”

- Ruben Gran, NRK P3

Dette er bandets første poplåt, selv klassifiserer de seg som polert rock levert i en silkepakke.

"Never Enough" som er den andre singelen etter en 4-årig kreativ gjenfødsel. Den første singelen “RUN” klarte å oppnå plasseringer på Spotifys “100% Rock” og “Pop Rock” spillelister. Som et resultat av dette hadde sangen 40 000 streams de første fire ukene etter utgivelsen, noe som ga dem et solid fotfeste på territorier utenfor Norge. Nå satser de på at "Never Enough" både kan treffe eksisterende fans og nye lyttere til samme grad.

– Før pandemien kom fikk vi jo hatt konserter litt rundt omkring, som for eksempel Russland. Her ble musikken kjempegodt tatt i mot, samme med USA, Tyskland og Australia! Men Norge derimot har vært litt nølende, forteller Cornelius. Så dette er kanskje første gang vi føler oss litt mer sett av det norske folk.

Som band har de jobbet spredt og er mer en kjent med teams og øving over nett. Mens Cornelius satt nede i Australia satt resten av gjengen i Norge, men selv med 10 timer tidsforskjell fikk de spilt inn sanger og laget musikkvideo.

– Nå som jeg er hjemme igjen og vi alle er i Oslo er nesten lockdown blitt en luksus! Vi har kunnet tilbringt tid sammen som band, og virkelig fått bli kjent med hverandre, kan Cornelius fortelle nettavisen.

Midt-Troms gutta er klare for 2021, med flere låter i ermet. FOTO: NICOLAY MADSEN

Den nye låten ble skrevet under koronapandemien på en kassegitar i en bil down under i Melbourne, Australia. Dette var en usikket og turbulent periode i livet til vokalist Cornelius, og skildrer følelser som mange kan kjenne seg igjen i det siste året gjennom pandemien; et behov for å gjøre mer med det ene livet du har fått tildelt.

For bandet selv handler låta om trangen til å komme seg bort, sulten på å forlate den trygge hjembygda for å ta fatt i større utfordinger og noe mer meningsfylt.

– Personlig hadde jeg det helt jævlig, isolert og ville egentlig bare hjem. Så midt i skogbranner og pandemi satt jeg meg i bilen, som var så og si den eneste plassen jeg fikk privatliv. Never Enough ble til, og jeg vendte hjem så vi fikk samlet gjengen å se hvilken vei vi kunne ta låta. forteller Hermansen.

Ved å bryte ned deres tidligere rammer har Sweet Scarlet utvidet sounden som kjennetegner dem. Bevæpnet med en tilgjengelig og internasjonal lyd angriper den fryktløse norske trioen dagens musikalske landskap med hjertene på ermet, og deres hengivenhet for å raffinere og perfeksjonere håndverket er tydelig. I denne omgang handler det å lage musikk på deres egne kår, og som resultat er "Never Enough" et produkt av ren musikalsk autentisitet.

Bandets internasjonale sound har generert rundt 2 millioner streaminger på Spotify og en fanbase primært utenfor Norges landegrenser, men bandet satser nå knallhardt for å etablere et navn også hjemme i Norge. Det er tydelig at Sweet Scarlet har høye ambisjoner for 2021, vi gleder oss værtfall til å høre mer fra trioen.

ANNONSE
Annonse