Salangen-Nyheter

Sport 1 på Sjøvegan:

Utfordret ordføreren!

Både Tjukkasgjengen Chapter Salangen og nyvalgt ordfører Sigrun W. Prestbakmo ble utfordret til å bruke mer tid på trening, av Sport1 Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Sport 1 på Sjøvegan jobber for å bedre folkehelsa, og starter med å tenke på helsen til vår nye ordfører ved å gi henne joggesko!.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Initiativet er fra vår side todelt. Vi ønsker gjennom vår kampanje å øke bevisstheten om farene ved inaktivitet og dessuten vise hvor lite som faktisk skal til for å komme i bedre form. Samtidig reduserer vi prisen kraftig på varer som gjør det lettere for folk å komme i gang med treningen, sier daglig leder, Brita Sagerup hos Sport1, Sjøvegan.

Tjukkasgjengen

Karina Kvien og Kathrin Tunheim fra Tjukkasgjengen representerer lavterskel-tilbudet i Salangen. Og de har nå vært på en god del fjelltopper. - Vi har gått fra sofa til fjells, bevist, sier Katrin. - Det er totalt 107 medlemmer i Tjukkasgjengen, og gruppen er for absolutt alle. Å være medlem er gratis. Alle oppfordres til å bli med i Tjukkasgjengen, og sammen gjøre en innsats for bedre helse, sier Tunheim. I går kunne de invitere den nye ordføreren med på en av gå-turene deres. - Nå har du fått en Tjukkas- refleksvest, så når er du en del av oss, sier Kathrin Tunheim til ordføreren og smiler.

Trim

Det er ikke mye trim som skal til for å holde helsa ved like. 30 minutter hver dag, eller 210 minutter i uka. Vår nye ordfører ble oppfordret til å bytte ut kontorstolen med en ergometersykkel noen minutter hver dag, for å beholde god helse. - Det er magisk å komme hjem etter jeg har vært på skitrening med ungene, forteller ordfører Sigrun W. Prestbakmo til nettavisen. Mens ordføreren fikk nye joggesko, noe som også Katrin Tunheim fikk, så fikk Karina Kvien ble overrakt en skibag av Sport1 Sjøvegan. Ronny Jensen og Brita Sagerup synes Tjukkasgjengen Chapter Salangen gjør en super innsats for folkehelsa, og derfor ble også de overrakt gaver.

Daglig leder ved Sport1, Sjøvegan, Brita Sagerup (t.h) og butikkmedarbeider Ronny Jensen (t.v) var i går på Herredshuset og utfordret ordføreren. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Konsekvenser

Konsekvensene av inaktivitet kan være blant annet overvekt, livsstilsykdommer og psykiske problemer. Slik samfunnet er bygget opp, er det lett å henfalle til inaktivitet. Helsedirektoratet peker i sin aktivitetshåndbok på at man må være bevisst for å få fysisk aktivitet i hverdagen. Sport 1 ønsker å øke denne bevisstheten og samtidig gjøre terskelen for trim enda lavere.  Dette budskapet blir synlig gjennom en større reklamekampanje, aktiviteter på sosiale medier og ikke minst i Sport1s mange butikker i denne tiden.

Aktør med fokus

Som en av landets største aktører i sportsbransjen ønsker kjeden å bidra til helsemyndighetenes arbeid for å bedre folkehelsa. Da tidligere helseminister Jonas Gahr Støre i fjor lanserte budskapet om 30 minutter om dagen, inviterte han også til en felles mobilisering for bedre folkehelse. Denne mobiliseringen ønsker Sport 1 å bidra til.

Informasjonskampanje

Gjennom den omfattende informasjonskampanjen skal Sport1 styrke befolkningens bevissthet om farene ved å sitte for mye stille. Samtidig tilbyr de gjennom hele året sterkt rabatterte priser på håndplukkede varer som gjør det enklere å komme i aktivitet. Målsetningen er at den norske befolkningen skal orke mer, som følge av økt aktivitetsnivå. Gjennom sin tilstedeværelse i sportsmarkedet, har Sport 1 førstehåndskunnskap om norske treningsvaner.