Salangen-Nyheter

Ordføreren fornøyd med befolknings-utvikling

- Utrolig positivt for Salangen

I går kom gladnyheten som ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo (bildet) lenge har ventet på. Tallene fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) kunne fortelle at Salangen siden starten av året har fått hele 27 nye innbyggere.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På bildet:

Ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo er utrolig glad for befolkningsveksten kommunen har hatt hittil i år.

I går kom Statistisk Sentralbyrå med en rapport som ordfører i Salangen lenge har ventet på. Og rapporten var svært positiv for Salangen sin del. Nabokommunene rundt har fått bare minus på befolkningen. I første kvartal av 2008 viser tallene at Salangen hadde en folketilvekst på 27 personer, noe som er høyest i hele Midt-Troms. Det skyldes i stor grad tilflytting fra utlandet, men også at det ble født flere enn de som døde i denne perioden.

- Utrolig positivt

Det var en glad og munter ordfører som i går kunne se tallene og være kjempeglad. - Som ordfører i Salangen er jeg kjempefornøyd med tallene for 1 kvartal, som viser både fødselsoverskudd og flytteoverskudd for Salangen, sier Prestbakmo overfor nettavisen. Han fortsetter med å si at i Salangen skjer det svært mye positivt i forhold til nyetableringer og private som investerer spesielt i Sjøvegan, sier ordføreren.Arbeidsplasser viktig

- Nye arbeidsplasser som vil gi mulighet for ytterligere tilflytting. Salangen kommune åpner også en ny barnehageavdeling til høsten for å sikre full barnehagedekning. Dette som følge av økt antall unger, noe som også er svært positivt, avslutter Prestbakmo.

Foto: Jon Henrik Larsen