Salangen-Nyheter

Elin Normannseth på besøk i Salangen

Utstillingsdommer på "hjemtrakter"

Elin Normannseth og hunden

Elin Normannseth og hunden

Elin Normannseth med corgien "Milly" er på hjemtrakter nå i ferien. Selv om Elin ikke har vokst opp her, har hun mye familie i Salangen og noe i Gratangen som hun brukte mye tid sammen med når hun var lita. Og det er moren og øvrige familie hun nå besøker her i bygda. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Elin er utdannet utstillingsdommer og har drevet aktivt med hundeoppdrett i utallige år.  Akkurat nå har hun corgien "Milly" og en berner sennenhund hjemme i Gjerdrum. Men hun driver aktivt med dachs også. I tillegg til utstillinger, både som dommer og utstiller selv, driver hun en del med blodspor og har vært innom agility flere ganger med flere hunder.

Elin Normannseth (t.h) er dommer på hundeutstilling på Tømmerneset utenfor Finnsnes. Her sammens med Erlend Nymo Opsett. FOTO: TRINE HEIMEN

- En tøff utdanning

Det og bli utstillingsdommer er ingen enkel jobb. Da hun ble utdannet var de bare 2 av 4 som bestod utdanningen, og enda flere kom ikke inn engang. Selv etter et langt intervju, mye teori og mange terpinger på praksisen ga ikke Elin seg. Og dette ga virkelig blod på tann.

- Man må ha et øye for hund. Man må kunne se detaljer og kunne se det som befinner seg under all den pelsen, sier Elin til nettavisen.

Det og bli utstillingsdommer var ikke noe hun så for seg selv, men etter en venninne presset henne til å prøve har hun ikke angret på det et sekund. Det har tatt henne med på en reise rundt jorden, da hun har dømt utstillinger i hele Europa, i USA og i Australia. Og for denne gang, her nordpå, har hun dømt hunder i Lofoten og på Tømmerneset utenfor Finnsnes.

Annonse