Salangen-Nyheter

Lag fra Ibestad på FIRST LEGO League:

Vant stor prosjekt-pris

Laget fra Ibestad, IBIVIII vant i helga en flott prosjektpris. FOTO: JØRN ERSTAD.

Laget fra Ibestad, som kalte seg IBIVIII, vant 1. plass i prosjekt-kategorien under årets FIRST LEGO League regionale finale i Harstad som var lørdag 7.november. Elevene ble vurdert i flere kategorier, som prosjekt (som Ibestad fikk 1. plass i), kjerneverdier, robotkunkurranse m.m. Og som vinnere i prosjekt-kategorien kan elevene fra Ibestad kalle seg for "regionens beste forskere".

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

FIRST LEGO League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talenutviklingsprogram Morgendagens helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

Imponerte stort

Oppdraget i år, RePLAY, handler om å vise veien til en morsom og aktiv livsstil for alle, og her imponert laget fra Ibestad. De fikk skryt for en unik stå-på-vilje og en sterk lagånd, og for både kristisk tenking og innovative løsninger.

- IBIVIII fra Ibestad skole har lagt ned en iherdig innsats både på skolen og fritiden for å løse et aktuelt problem. Vi vet at det har blitt mange lange kvelder for laget, og det er en egenskap som dette som skaper realfagstalenter. Samfunnet er avhengig av slike kloke hoder for å løse både dagens og fremtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens helter.