Salangen-Nyheter

Den gamle skolen i Seljeskog:

– Var en koselig skole

Det er et trist syn å se den gamle skolen i Seljeskog som står å forfaller. Se flere bilder lengre nede i artikkelen.

Den gamle skolen i Seljeskog står forlatt og naturkreftene har gjort sitt inntog med å ta tilbake den gamle bygningen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

For seksti år siden gikk Lill Haldis Tveiten i andre klasse ved skolen, og hun har mange gode minner fra den tiden. Det er som et spøkelseshus forlatt i all hast, dørene er åpne, og tavlen er ikke visket ut inne i klasserommet på den gamle skolen i Seljeskog.

Skolen som ble bygget på attenhundretallet og var en liten skole for barna i den lille bygda. Det er mange år siden skolen ble nedlagt og en av elevene der var Lill Haldis Tveiten som husker tilbake til at det var en veldig koselig liten skole i sin tid.

Det var snille lærere som i friminuttene var ute å lekte sammen med elevene.

- På sommeren spilte vi slåball og fotball, mens på vinteren gikk vi ofte på ski og hadde mange flotte turer, forteller Lill Haldis Tveiten til nettavisen.

Slik ser klasserommet ut inne på den gamle skolen i Seljeskogen.

Ingen ble mobbet i Seljeskog

Lill Haldis gikk første til tredje klasse her i perioden 1956 til 1960. Hun forteller at på den lille skolen var alle barna likestilt ettersom de var så få, noe som førte til et nært og hyggelig samhold og miljø, men slik var det ikke på skolen i Sjøvegan hvor det var et større antall elever.

- Jeg tror ikke det fantes mobbing på skolen i Seljeskog. Det ble det derimot etter sentraliseringen og når vi begynte på skolen på Sjøvegan, spesielt vi som hadde samisk bakgrunn, sier Tveiten.

Tidligere lærer, Tollef Tollefsen husker godt fra tiden da han jobbet på skolen i Seljeskogen.

Rundt 40 elever på skolen

95 år gamle Tollef Tollefsen var lærer i Seljeskog. Han forteller at han husker friminuttene ekstra godt, og det var ofte friminuttene ble lengre enn de skulle.

- I frikvarteret var vi lærere ute og lekte sammen med barna, og på vinteren dro vi ofte ut på tur blant annet til Storhaugen. Det var i alt rundt 40 elever som gikk på skolen når jeg var der, det var en klasse på formiddagen og en klasse på ettermiddagen, forteller Tollefsen til nettavisen.

Tavlen inne på klasserommet er enda ikke visket ut.  

Taket inne på klasserommet henger.

Vind og vær har satt sitt preg inne på den gamle skolen.