Salangen-Nyheter

Skogbrannfare i Troms:

- Vær påpasselig !

Det melder om stor skogbrannfare i Troms.

SJØVEGAN: Det har blitt sendt ut obs-varsel om stor skogbrannfare i Troms. Det meldes om lokalt stor skog-, lyng- og gressbrannfare inntil det kommer nedbør eller duggfall av betydning.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sivilforsvarsinspektør ved Midtre-Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt Håvard Solhaug informere om at vegetasjonen kan være lett antennelig og store området kan bli berørt. - Det var nylig skogbrann i Andøy kommune hvor vi kom med bistand i form av logistikk og materiell støtte, informerer Solhaug ovenfor nettavisen.

- Vær forsiktig

Solhaug oppfordrer folk om å avvente med å tenne på noe i skogen, mens det fortsatt er skogbrannfare i Troms. Solhaug forklarer at det er lokale brannvesen som rykker ut først, og sivilforsvarsdistrikt hjelper med bistand om det er nødvendig. - Vi oppfordrer folk om å være forsiktige. Det er vanskelig å si om når en brann kan komme ut av kontroll. Det som gjorde Harstad så omfattende  var at vinden brakte mye av brannen videre, sier han avsluttende til nettavisen. Det er meldt litt regn på lørdag noe som Solhaug håper på vil redusere skogbrannfaren.