Salangen-Nyheter

Eldredagen markert i Salangen:

Velferdsteknologi- foredrag og kakehygge

55 mennesker møtte frem til markeringen av Eldredagen i Salangen lørdag kveld. Foto: Jon Henrik Larsen

Lørdag kveld var 55 eldre i Salangen samlet til markering av FNs internasjonale eldredag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2022 kl 08:21

Annonse

Den internasjonale eldredagen ble markert på Lysthuset i Salangen kulturhus lørdag kveld. Rommet var fylt opp med besøkende som fikk seg en god matbit i form av lapskaus og kaker, god musikk og innlegg om velferdsteknologi i helsesektoren.

Leder i Salangen Pensjonistforening, Agnes Amundsen var konfransier og leder av arrangementet lørdag kveld i Lysthuset i Salangen kulturhus. Foto: Jon Henrik Larsen


Leder i Salangen pensjonistforening, Agnes Amundsen ønsket alle varmt velkommen før musikerne for kvelden, Nils-Arne Sjøseth med gitaren og stemme og Eli Helene Johannessen med sin gitar og stemme, sørget for gode melodier og litt humor inn i lørdagskvelden.

Charles A. Eriksen, styreleder i Storsteinnes og Omeng Pensjonistforening holdt et innlegg for de fremmøte på eldredagen i Salangen om moderne velferdsteknolog i bruk i helsesektoren. Foto: Jon Henrik Larsen


Deretter fulgte Charles A. Eriksen fra Storsteinnes og Omeng Pensjonistforening med et foredrag om moderne velferdsteknologi i helsesektoren. Et foredrag som var meget interessant for de fremmøtte.

- I Norge i dag har vi 600.000 eldre som ikke kan benytte PC til å gjøre normale tjenester innenfor bank og annen offentlig kommunikasjon, fortalte Charles A. Eriksen under sitt innlegg.

Eriksen kunne også fortelle at det fra 1.november blir vedtatt en norm av Finans Norge, som er bransjeorganisasjonen til alle bankene i landet, at de skal bruke penger på og kurse og skolere eldre personer i samfunnet innenfor nettbank og data.

Nydelig marsipankake var laget i anledning eldredagen. Foto: Jon Henrik Larsen

Det ble også fremførelser av egenskrevne melodier for Nils-Arne Sjøseth og Eli Helene Johannessen under markeringen av eldredagen. Se bare på videoklippet under!