Salangen-Nyheter

Fotballskole på Heia:

Venninner på Heia

Evelyn Johansen (t.h) og Ahlam Kmal (t.v) synes et er gøy og spille fotball sammen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Evelyn Johansen og Ahlam Kmal møttes tilfeldig for ei tid tilbake. Nå møttes de igjen på SIF fotballs fotballskole.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Onsdag ble fotballskolen på Idrettsheia avsluttet. Gjennom hele uka har barna spilt fotball, og trent sammen. For Evelyn Johansen fra Brøstadbotn, ble det et hyggelig gjensyn med venninna Ahlam Kmal som bor på asylmottaket på Sjøvegan. - Vi ble først kjent da vi på skolen delte ut gaver til barna på asylmottaket. Så ble vi ordentlige venninner senere da de senere kom på besøk til oss i Dyrøy, sier Evelyn Johansen.

Tøffe gutter ville vise seg fram i pausen på fotballskolen onsdag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kontakt

Gavene som elevene fra Dyrøy ga, var som en julekalender. Det skjedde i desember, og nå trente de altså fotball sammen i tre dager. - Nå har vi blitt ganske flinke, sier Ahlam litt beskjedent. Etter at fotballskolen er slutt, skal venninnene fortsatt ha kontakt, på tross av at de bor et lite stykke fra hverandre.

Stolte fotballspillere fra Sjøvegan statlige asylmottak synes det er gøy og være på fotballskole og treffe andre fotballspillere. FOTO: JON HENRIK LARSENIkke sliten

Men det var flere barn i aksjon på Heia denne dagen. Et knippe fotballspillende gutter fra Salangen satt på gjerdet med hver sin hamburger i matpausen. - Dette smakte utrolig godt. Hamburger er best, ropte guttene, som ikke ga uttrykk for at de var særlig slitne etter tre sammenhengende dager med fotball. - Nei, vi er ikke slitne i det hele tatt, roper de i kor.

Guri Hind (t.v) og Ellen Bertheussen (t.h) sto for steikingen av hamburgere og koteletter. FOTO: JON HENRIK LARSENJubileum?

Bak hele fotballskolen står Guri Hind og Ellen Bertheussen. Onsdag fant vi de to damene ved grillen, der de braset koteletter og hamburgere til alle. - I dag går det vel 100 hamburgere og rundt 70 koteletter. Barna liker burgerne best, mens de voksne spiser koteletter, sier Guri Hind. Fotballskolen var den niende i rekken, og neste år er det jubileum med brask og bram.