Salangen-Nyheter

Skaper trivsel som del av utdanningen:

Vg2 elever besøkte SABE

Elevene og beboerne konkurerte blant annet i å kaste på stikka under torsdagens besøk på SABE: FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Torsdag var elevene ved Vg2 Helsefagarbeider ved Sjøvegan videregående skole på besøk på Salangen bo- og eldresenter hvor de spilte spill, lakket negler og bakte kaker sammen med beboerne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Elevene ved helsefag Vg2 på Sjøvegan videregående skole var torsdag på besøk hos Salangen bo og eldresenter hvor de tilbrakte noen timer sammen med beboerne.  Lærer ved helse- og oppvekstfag på Sjøvegan vgs, Liv-Sissel Øvergård opplyser til nettavisen at det er første gang de gjør dette besøket, og det har gått veldig bra. – Sjøvegan vgs er en Livsgledeskole, det betyr at man skal være med å skape litt liv og røre for de som trenger det, sånn som beboerne her. Hele besøket er i samarbeid med Salangen frivilligsentral, sier Øvergård i intervju med nettavisen.

Helsefagstudent Marima Kindyo Diallo utfører litt neglestell på en av beboerne. – det er første gang jeg har på neglelakk, det ble veldig fint med røde negler, sier hun fornøyd. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Mye livsglede

De 13 elevene fra Vg2 Helsefag hadde for anledningen på seg Livsglede t-skjorter under besøket. I løpet av dagen var det beboerne som fikk ganske fritt frem bestemme hva de skulle gjøre av aktiviteter. Blant disse var det både stell av hår og negler, spill, kakebaking og handleturer. – Det har vært veldig trivelig å artig å ha disse elevene her i dag, de er veldig flinke, sier en av beboerne.

Elevene hjalp også beboerne med hårstell. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Kaste på stikka var en populær aktivitet blant beboerne. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

ANNONSE
Annonse