Salangen-Nyheter

Russepresident om eksamenstid

- Vi er nok litt heldigere

Russepresident ved Sjøvegan videregående skole, Martine Daleng mener elever her er heldigere enn andre steder i landet i forhold til eksamen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Elever over hele landet har vært preget av korona dette året. Mange elever har dette året hatt hjemmeskole, mens andre har vært på skole. Skriftlig eksamener er avlyst over hele landet og nå skal avgangselever forberede seg på muntligeksamen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I starten av juni kommer elever ved Sjøvegan videregående skole til å bli trukket opp til muntligeksamen.

Heldigere enn andre elever

Siden koranasmitten er mer utbredt og vanskeligere å håndtere i større byer enn byer i Troms er det noen elever som i år kun har hatt hjemmeskole. Men ikke avgangselever på Sjøvegan videregående skole.

Avgangselevene på Sjøvegan videregående skole skal nå forberede seg på å bli trukket opp til muntligeksamen. Russepresident Martine Daleng mener de er heldigere enn elever andre steder i landet.

- Bortsett fra to uker etter jul har vi vært på skolen hele dette skoleåret. Mens de andre steder i landet kun har hatt hjemmeskole, sier Daleng. Hun legger til at de dermed har et mye bedre utgangspunkt for et godt karaktergrunnlag enn elever i større byer.

Det er midlertidig lagt opp til normal eksamen, men skolen har tenkt alternativt dersom elever er i karantene kan det ha noe å si.

- Om noen er i karantene i eksamentiden og ikke kan møte opp på eksamensdato, kan man ta eksamen til høsten, sier Martine Daleng. Hun mener det er dumt å ikke ha fullstendig vitnemål når elever skal søke videre på skole.

Noen kan slippe unna eksamen

Elever som blir trukket opp i muntligpraktiske fag som media, kjemi, fysikk eller biologi slipper unna eksamen.

- Det er veldig dumt og urettferdig for de som blir trukket opp i eksamen i for eksempel norsk, sier Daleng.

Russepresident ved Sjøvegan videregående skole, Martine Daleng. FOTO: JON HENRIK LARSEN

ANNONSE
Annonse