Salangen-Nyheter

Åpningstidene for grovavfallsanlegget:

- Vi følger utviklingen

Teknisk sjef i Salangen kommune, Reidar Berg følger utviklingen ved grovavfallsanlegget på Salangsverket. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Salangen kommune og teknisk etat følger utviklingen med levering av avfall på grovavfallsanlegget på Salangsverket. - Det var utrolig mange som leverte byggningsavfall i sommer på anlegget, siden det ikke kostet noe, sier teknisk sjef, Reidar Berg (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Hver mandag ettermiddag i sommer og høst var det kø ved portene til grovavfallsanlegget til Salangen kommune på Salangsverket. Grunnen var at flestparten av innbyggerne leverte byggningsavfall til anlegget, og det gratis. - Vi tror at køene som oppsto der i sommer kom som årsak av at det var gratis og levere bygnnings- og rivingsavfall, sa teknisk sjef i Salangen kommune, Reidar Berg i gårdagens kommunestyremøte.

Har innført betaling

Nå har Salangen kommune i samarbeid med Senja Avfall innført betaling når det levering av byggnings- og rivingsavfall. Køene på mandagen på anlegget på Salangsverket har blitt halvvert. - Vi skal følge spent med på utviklingen utover vinteren på anlegget og se mot sommeren igjen om det tar seg opp igjen med leveranse av byggnings- og rivingsavfall. Hvis det fortsatt er stor etterpørsel, vil vi se på om vi skal utvide åpningstidene og hvordan det blir, sa Reidar Berg til kommunestyret mandag ettermiddag.