Salangen-Nyheter

Fikk nei av kommunen:

– Vi forventet et klart "ja"

Rolf Jørgensen AS har allerede påbegynt arbeidet ved å bygge ny brygge og legge til rette for båtplasser. Tommy Jørgensen bemerker de nå angrer, siden kommunen ga et klart nei da de søkte om å legge til rette for 28 båtplasser. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Rolf Jørgensen AS kjøpte moloen i Sjøvegan- sentrum for 500.000 kroner. De har søkt om å bygge ut 28 båtplasser, men har nå fått avslag fra kommunen. – Vi skjønner ikke dette, fordi kommunen har vært positiv fra starten, så plutselig snudde de, sier Tommy Jørgensen oppgitt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Rolf Jørgensen AS kjøpte for en stund tilbake moloen i Sjøvegan- sentrum for 500.000 kroner, i tillegg til annet utstyr til verdi mot en million kroner, for prosjektet der de skal lage en brygge med tilhørende båtplasser. Tommy Jørgensen ved bedriften sier de hadde planen klar, men den fikk en brå slutt da kommunen sa nei på siste søknad. Og siden det i flere sammenhenger har kommet opp et ønske fra befolkningen om å få en båtbrygge på plass, forstår han ikke hvordan viljen til kommunen snudde. – Fra begynnelsen da vi kjøpte moloen var tanken å få på plass flere båtplasser. Kommunen var veldig positiv til saken, ga oss råd og hjalp oss å søke etter midler. Når vi da søker om 28 båtplasser til å begynne med fikk vi avslag av kommunen, som jeg nå ikke forstår. Vi har lagt mye penger i prosjektet, og vi har ikke økonomi til å la det stå uten inntekt. Da er vi nødt til å selge, eller for å sette det helt på spissen kanskje laste opp all stein - altså fjerne moloen - og kjøre det til egen eiendom, knuse det og deretter selge restene, sier Jørgensen oppgitt.

Utvikling

Tommy forklarer til nettavisen at de hadde en drøm om å utvikle sentrum på en positiv måte, og den veldig tidlig startsfasen av kaia kan man allerede se på moloen i dag. – Vi startet kanskje litt tidlig med arbeidet, men så positiv var kommunen at vi forventet egentlig ikke et nei på søknaden. Vi ønsket i søknaden om å få lagt tilrette for 28 båtplasser, men begrunnelsen for avslaget var at det med tiden kan bli 100 båtplasser, og at det ikke er nok parkeringsplasser i sentrum for så mange, informerer Tommy og påpeker ekstra nøye at de aldri søkte om så mange plasser i utgangspunktet. – Begrunnelsen er på feil grunnlag, sier han til nettavisen.

  • Saken fortsetter under bildet
  • *

Tommy Jørgensen ved Rolf Jørgensen AS setter det på spissen og sier de kanskje må se seg nødt å fjerne moloen og knuse steinen for å tjene inn tapt inntekt. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Tapt inntekt

Rolf Jørgensen AS har tatt på seg en stor utgift ved at de allerede har gjort klart til arbeid med innkjøp av nye brygger. Tommy bemerker de har blitt mye etterspurt om hvorfor det har tatt  så lang tid for dem å starte arbeidet, men han bemerker det er kommunen som har gjort det utfordrende. – Vi sto klar og forventet et ja etter så positive signaler fra saksbehandler og ordføreren. Det er ikke oss det har stått på for at arbeidet ikke har kommet i gang, avslutter Tommy til nettavisen.

ANNONSE
Annonse