Salangen-Nyheter

Ibestad historielag blir reetablert:

– Vi starter fra «Scratch»

Historielag har som oppgave å ta vare på kulturhistorien til de tilhørende stedene. Som for eksempel å ivareta gjenstander, områder eller gamle tekster. ILLUSTRASJONSFOTO

HAMNVIK: Mandag 29. april blir en viktig dag for det reetablerte historielaget på Ibestad. Der skal det blant annet velges styre og lages arbeidsplan. – Det er vanvittig mye som skal gjøres, men vi skal få det til, sier Knut Mathisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Siden februar har det blitt jobbet hardt og effektivt om å få Ibestad historielag reetablert; etter et stort ønske om å samle lokalhistorien til begge øygruppene i kommunen. Etter at det tidligere styret la opp en god stund tilbake, ble et møte avholdt tidligere i år med formål om å få på plass et interimsstyre som skulle få driften i gang igjen. Leder i interimsstyret, Knut Mathisen bemerker at de har mye arbeid framover, men ser frem til å få laget på plass igjen. – Det første arbeidet vi begynner med er å få digitalisert en stor mengde med eldre bilder som er samlet inn. Før det skal vi ha årsmøtet der vi får på plass et ordentlig styre, samtidig som en mer nøyaktig plan for framtiden, forklarer Mathisen.

Flere fra Andørja

Årsmøtet er åpent for alle, og tar plass på Ibestad kulturhus mandag, 29. april fra Kl. 18.00. Mathisen håper og ønsker at mange melder interesse, spesielt da fra Andørja. – Alle som vil stille opp og er villig til å sitte i styret er utrolig verdsatt. Historielaget gjelder hele Ibestad, så interesserte, spesielt fra Andørja ønsker vi sterkt velkommen til, sier Mathisen.

Mye arbeid framover

Blant det planlagte arbeidet om å få digitalisert flere eldre bilder, er det også lagt opp til å få flere historiske gjenstander sikret. – Vi har masse gjenstander som akkurat nå som vi kan få et problem å ha plass til. Mye ble flyttet fra gamle breivollbutikken, til Gamle Anstad skole, som nå er på tur å bli solgt. Det som enda er brukbart må vi få lagret og sortert snarest, avslutter Mathisen.