Annonse
Salangen-Nyheter

Begeistret ordfører i Lavangen:

- Vi takker så mye for støtten!

Ordfører i Lavangen, Hege Rollmoen er svært glad for næringsutviklingsmidlene kommunen nå får fra fylkesrådet i Troms og Finnmark.
 Foto: Risten Inga Eira

Ordfører i Lavangen, Hege Rollmoen er svært glad for næringsutviklingsmidlene kommunen nå får fra fylkesrådet i Troms og Finnmark. Foto: Risten Inga Eira

Nettavisen meldte tidligere i dag torsdag at fylkesrådet bevilger 5 millioner kroner til Lavangen kommunes 3-årige næringsprosjekt. - Dette er svært gode nyheter, sier en begeistret ordfører Hege Rollmoen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Bakgrunnen for tildelingen er kommunens samfunnsmessige utfordringer, med nedgang i innbyggertall og antall sysselsatte. Kommunen har svak økonomi og en ensidig næringsstruktur, og ble rangert på siste plass i NHOs «Kommune-NM» i 2022.

Fylkesrådet behandler formelt saka 21. mars, men allerede i dag sendte fylkesråd for næring, plan og miljø Karin Eriksen (Sp) ut en pressemelding om tildelingen.

Her forteller hun at fylkesrådet vektlegger viktigheten av å bistå en kommune med store utfordringer og som ideelt sett burde vært inkludert i et statlig omstillingsprogram. Hun understreker at prosjektet ikke alene vil snu situasjonen i Lavangen, men at det kan være en byggestein i et langsiktig arbeid.

Positive nyheter

Nyheten tas svært godt i mot av kommuneledelsen i Lavangen.

- Jeg er så takknemlig for at fylkesrådet ser vår kommune, tar situasjonen på alvor, og hjelper oss i en vanskelig situasjon, sier ordfører Hege Rollmoen til nettavisen torsdag ettermiddag.

Rollmoen er klar på at Lavangen trenger optimisme og positive nyheter, og disse midlene vil kunne gi fullt trykk på arbeidet med å snu en negativ trend.

- Kommunen stiller selv med en betydelig egenandel, og er klar til å starte næringsutviklingsprosjektet, sammen med næringslivet og andre aktører. Troms og Finnmark fylkeskommune skal ha en observatør i styringsgruppa, og dermed bidrar fylkeskommunen både med økonomiske og faglige ressurser inn i prosjektet. Målet er involvering av lokalt næringsliv, styrket utviklingsevne, utvikle en næringsvennlig kommune og at innbyggere og unge skal oppleve Lavangen som attraktivt, avslutter ordfører Rollmoen.

Annonse