Salangen-Nyheter

Vil innføre seremoni for fagbrevkandidater:

– Vi vil fortsette dette

Etter noen utprøvingsår med økende deltakelse, vil fylkesrådet i Troms gjøre seremoniene for utdeling av fagbrev, svennebrev og kompetansebevis til en fast ordning. – Jeg tror det blir smittsomt, sier Roar Sollied (V). FOTO: LARS ÅKE ANDERSEN / TROMS FYLKESKOMMUNE

TROMS: Etter noen utprøvingsår med økende deltakelse, vil fylkesrådet i Troms gjøre seremoniene for utdeling av fagbrev, svennebrev og kompetansebevis til en fast ordning. – Jeg tror det blir smittsomt, sier Roar Sollied (V).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I fylkesrådets vedtak sies det at «Opplæringskontorene og de videregående skolene skal ha ansvaret for seremoniene i et samarbeid i hver opplæringsregion». Grunnen bak er at stadig flere yrkesfagelever fullfører i Troms, og fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V) bemerker resultatet fra 2018 etter at dette ble utprøvd. – Vi fikk oppdrag fra fylkestinget om å sette ny fart i seremoniene der man deler ut fagbrev til de som har avsluttet en 4 - 5 års utdanning, og da startet vi med å prøve ut ved å gi opplæringskontorene midler til å organisere dette, forklarer Sollied.

Økt oppmøte

Fylkesråd for utdanning forklarer videre at strategien ga resultat. – Vi fant ut det var bedre sjanse at opplæringskontorene kunne utføre seremoniene med større presisjon enn utdanningsetaten. Siden da har tallene steget fra 20 prosent til 50 prosent oppmøtte i 2018 i Troms, forteller Sollied. Samtidig melder fylkesrådet i en pressemelding om at ungdom under opplæring også har vært aktive i arrangementene. – Det er framsnakking av yrkesfag i praksis. Jeg har hatt æren av å bli invitert til noen utdelinger og ser at en høvelig høytidelig ramme kombinert med litt humor gjør seremoniene til ei verdig og gledelig avslutning på fagopplæringa, avslutter Sollied.

ANNONSE
Annonse