Salangen-Nyheter

Samisk kultur på Vasshaug barnehage:

- Viktig for barna

Rigmor Thomassen-Sjøgren (t.v.) og Veronica Johansen er fornøyd med interessen som barna i barnehagen viser til samisk kultur og historie. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: På Vasshaug barnehage har de varmet opp til samefolkets dag som gikk av stabelen i dag. Fra og med den nasjonale dagen og to uker framover skal barna få lære om samisk historie og kultur.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Vasshaug barnehage viste i går fram en utstilling av flere antrekk og utstyr av samisk opprinnelse. Nesten alt er hjemmelaget med tradisjonell håndtverk og sto klar til at barna ved barnehagen kunne lære hva alt er, og hvordan de er lagd. - Barna er veldig interessert og stiller mange spørsmål når de lurer på ting om samisk kultur, forteller Sjøgren til nettavisen. De neste ukene blir barna ved Vasshaug barnehage å lære mer om samisk ved å både lære seg samiske sanger og se på flere samiske filmer. - Det blir flere morsomme aktiviteter for barna å være med på de neste ukene, samtidig som de lærer mer om den samiske kulturen, forteller styreassistent Veronica Johansen fornøyd til nettavisen.

Det har gått mye arbeid i klærne og utstyret som er vist fram på utstillingen i Vasshaug barnehage. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Viktig for barna

For øyeblikket er det kun et barn i Vasshaug barnehage som har samisk som eget morsmål, men i følge Johansen er det uansett veldig viktig å inkludere samisk kultur og historie i oppveksten hos barna. - Det hjelper til med å bygge identitet og stolthet hos barna, som er bra. Det kan også ha en positiv effekt når de blir eldre, deriblant å motvirke mobbing. Barna er veldig interessert i år lære om samisk, avslutter Johansen fornøyd til nettavisen.